top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Suicide Squad

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 132 minuten

Regisseur: James Gunn

Acteurs: John Cena, Margot Robbie, Idris Elba, Viola Davis, Joel Kinnnaman, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: Dolby Atmos | Engels, Frans DD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Gag Reel, Verlengde en verwijderde scènes, Making of, The Comic Book Origins of Suicide Squad, How James Gunn made the Suicide Squad, Starro: It's a Freaking Kaiju, 3 retro-style trailers, Commentaar van de regisseur

Label: Warner Home Video


Dat Warner Bros. enkele jaren na Suicide Squad een hernieuwde versie van het superschurkencollectief uitbrengt, is niet vreemd. Suicide Squad van David Ayer was een gedrocht van een film. Will Smith bleek helemaal verkeerd gecast, de versie van Leto's Joker een absolute grap en zo was er wel meer. James Gunn werd aangetrokken om Suicide Squad te herlanceren, te beginnen met het lidwoord 'The'.


Gelukkig is er wel meer veranderd dan dat. Met James Gunn komt een regisseur die scoorde met het luchtige, kleurrijke en grappige Guardians of the Galaxy, bij Marvel. Dat hij bepaalde aspecten van die stijl meebrengt naar The Suicide Squad is snel duidelijk. Het is voor een heel deel een ander deel superschurken, en de kostuums - en de film op zich - zijn kleurrijker dan voorheen. Een stijlbreuk met de eerdere film, die eerder duister was. Zo is King Shark deze keer een weliswaar gevaarlijk individu, maar is er heel veel ruimte om geslaagde humor te brengen met dit personage. Net als de Peacemaker, het personage van Cena. Gunn zijn stijl heeft invloed op alles. Het soort personages - Polkadot Man is een 'thing, - de stijl van de actie, kleurgebruik... Het levert een film op die de vorige Suicide Squad gewoon wegvaagt en doet vergeten.


Met andere woorden: dit is een heerlijk entertainende film. Goed, het verhaal blijft vrij simpel, maar de actiescènes zijn bijwijlen groot en geweldig en elk personage krijgt de tijd om uit te blinken. Het is niet de grote Harley Quinn-show, hoewel Margot Robbie het alweer geweldig doet. Maar het is niet omdat het luchtiger en kleurrijker is, dat dit minder gewelddadig is. De film kan echt fenomenaal bruut zijn, maar Gunn weet als regisseur zelfs in de brutaalste momenten soms een grap te stoppen die je doet kletsen op de dij van het lachen. Noem de actie soms zelfs wel goor. Maar op een goeie manier. De film duurt maar liefst twee uur en een kwartier, maar weet door de mix van brute actie, humor en toffe personages - die niet noodzakelijk allemaal badass zijn - geen moment te vervelen. Een coole, entertainende rit van start tot finish.


Hoe een regisseur een verschil kan maken, wordt aangetoond met deze herkansing voor het superschurkencollectief. David Ayer maakte er een donkere janboel van, James Gunn doet met hetzelfde concept veel beter en maakt er een gore, actievolle, grappige, kleurrijke entertainende film van vol leuke personages. De film die Suicide Squad-fans verdienen.


9/10


© Game4Me

bottom of page