top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Seventh Day

Format: Blu-ray Genre: Horror Speelduur: +/- 87 minuten

Regisseur: Justin P. Lange

Acteurs: Guy Pearce, Vadhir Derbez, Stephen Lang, Brady Jennes, ...

Beeld 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Duivelsuitdrijvingen is een fenomeen dat je de dag van vandaag amper kan voorstellen. We kennen het uit verhalen en films, met als bekendste film wellicht 'The Excorcist,' de klassieker uit 1973 van regisseur William Friedkin. De films die daarna kwamen, over hetzelfde onderwerp, moesten steevast de vergelijking ondergaan en laat ons zeggen dat weinige films daar goed uitkwamen.


Nu is er dus 'The Seventh Day' van Justin Lange. Geen klassiek exorcist-verhaal, maar eentje waarin een ervaren pastoor zijn duivelsuitdrijvingskunsten mag doorgeven aan een jonge student die recht uit school komt. Guy Pearce speelt de ervaren Father Peter en diens personage wordt in de eerste scènes heel goed neergezet. Pearce speelt de rol doorheen de film ook prima, iets wat minder gezegd kan worden over Vahidir Derbez, die de jonge Father Daniel vertolkt. Hij legt weinig interessant in zijn vertolking en stelt wat teleur. Hoewel hij een belangrijke rol speelt, weet de film er gelukkig weinig last van te hebben.





Want de film brengt vooral een interessant verhaal rond de jonge Charlie, die wat gemorreld heeft met een Ouijabord, bezeten werd en zijn familie uitmoordde. Dat is luguber én erg boeiend als onderwerp van een exorcisme-film. De spanning wordt er goed ingehouden en het lugubere van de feiten wordt sterk gebracht. De film bouwt heel goed op en komt naar het einde toe met enkele verrassende dingen die het verhaal een goede twist geven. We gaan niet meer in de val trappen om een film te vergelijken met The Exorcist. Dit is gewoon een heel goed verhaal met een interessante twist die van begin tot einde boeit en geen minuut te lang uitgerekt wordt.


The Seventh Day is een goede film in het horrorsubgenre van exorcismefilms. Guy Pearce levert een solide vertolking af en het verhaal heeft een hele goede twist in zijn verhaal. Pearce zijn medespeler is wel ietwat saai en levert weinig interessants af, maar dat weet de film goed te overleven door het verhaal sterk te vertellen.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page