top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Nevers - Seizoen 1

Format: Blu-ray Genre: Fantasy, Drama Speelduur: +/- 6 X 60 minuten

Regisseur: Andrew Bernstein, e.a.

Acteurs: Laura Donnelly, Ann Skelly, James Norton, Olivia Williams, ...

Beeld: 2.40:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors

Extra's: A Touch of Power: The Themes Behind the Nevers, The Making of The Nevers

Label: Warner Home Video


Aan nieuwe fantasy-series geen gebrek. De streamingsdiensten pompen ze er aan hoog tempo uit, en vaak worden er een heleboel gecancelled na één seizoen. Ook HBO komt met een nieuwe fantasy-reeks, The Nevers. Uit het brein van Josh Whedon, dus de reeks komt met bepaalde verwachtingen. Maar worden die ook ingelost?


Zowel HBO als Josh Whedon zijn haast kwaliteitslabels op zichzelf. Met The Nevers krijgen we een fantasy-reeks in het Victoriaans tijdperk. Een beetje de setting die Amazon-reeks Carnival Row ook uitdraagt. Met dat verschil dat Het iets 'realistischer' is. Geen feetjes, maar gewone vrouwen die op één of andere manier speciale krachten krijgen. The Nevers weet in zijn zes afleveringen je als kijker meteen mee te nemen in zijn verhaal .Enerzijds komt dat door een uitstekende verhaalvertelling, anderzijds door de toch wel sterke cinematografie.

The Nevers weet heel goed zijn eigen wereldje te creëren, dankzij een uitstekende opbouw en een wereld die qua esthetiek bij het verhaal past. Elke aflevering vertelt iets nieuws, een achtergrond van één van de personages, maar weet ook op een goeie manier alles aan mekaar te knopen. The Nevers slaagt er in om geen verwarring te creeëren, want met zoveel personages en een hele nieuwe wereld aan krachten, zou dat door minder goed schrijfwerk wel kunnen gebeuren. maar dat gebeurt niet, en dat geeft een uitstekend eerste seizoen dat een boeiende nieuwe reeks brengt.


We zeiden al dat Josh Whedon en HBO twee kwaliteitslabels op zich zijn, en gecombineerd levert dat een uitstekende fantasy-reeks op. Het is misschien niet de béste reeks van het moment, maar in zijn genre is het wel top. Een uitstekend verhaal en interessante personages worden op een goeie manier gebracht.


8,5/10


© Game4MeComments


bottom of page