• Game4Me

Blu-ray Review: The Grudge

Format: Blu-ray Genre: Horror Speelduur: +/- 94 minuten

Regisseur: Nicolas Pesce

Acteurs: Junko Bailey, Tara Westwood, Zoe Fish, David Lawrence Brown, ....

Beeld : 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Extra Einde, Alternatieve Scènes, Making of, Behind the Scenes, Verborgen verrassingen, Verwijderde Scènes

Label: Sony Pictures Home Entertainment


Het horrorgenre heeft nu eenmaal bepaalde filmtitels die meteen herkenbaar zijn. Denk maar aan The Ring, Scream, Halloween, Friday the 13th en ga zo maar door. Maar dus ook The Grudge. Na de originele Japanse film kwamen er drie Hollywood-films gebaseerd op het Japanse Ju-on. Nu, bijna een decennium na de derde film, is er een nieuwe 'The Grudge'.


The Untold Chapter is de subtitel van deze nieuwe film, maar het concept blijft zowat hetzelfde. de vloek die ontketend wordt, is een perpetuum mobile. Iemand sterft van razernij, die plek wordt vervloekt en wie daar komt, maakt hetzelfde mee. Een oneindige slinger van horror-events en in deze 'The Grudge' is dat niet anders. Qua verhaal brengt regisseur Nicolas Pesce eigenlijk niets nieuw onder de zon. Op dat vlak is het een vrij 'luie' film. Wanneer de uitwerking dan best goed is, is er niets aan de hand. Maar ook daar schort de film een beetje. Iedereen die bekend is met The Grudge kent het horrorelement van de enge kinderen wel.

Dan hoop je natuurlijk dat er rond die enge elementen iets fris wordt gedaan. En hoewel er wel enkele goede, spannende e enge scènes zijn is het meer van hetzelfde in een iets andere setting en andere personages. Oude wijn in nieuwe zakken. Dat betekent natuurlijk niet noodzakelijk dat het slecht is, want deze nieuwe 'The Grudge' is ook niet echt slecht, maar goed is nog een ander paar mouwen. De film valt eerder in de 'matig' categorie. En van een filmfranchise die destijds zo sterk startte met de originele Japanse versie en de eerste Hollywood-versie verwachten we meer.


Deze nieuwe film in de franchise is helemaal niet slecht, maar was hij nodig? Dat nu ook weer niet. De film leunt volledig op wat we al kennen en brengt nauwelijks nog iets nieuws bij. Een matige horrorfilm waar naar ons inziens meer mee viel te doen.


6/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now