top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Flash - Seizoen 6

Format: Blu-ray Genre: Actie, Drama Speelduur: +/- 19 X 40 minuten

Regisseur: Alexandra La Roche, e.a.

Acteurs: Grant Gustin, Candice Patton, Carlos Valdes, Danielle Panabaker, ...

Beeld: 1.78:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, 2.0 | Frans, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits

Extra's: Exclusive Episode Kiss Kiss Breach Breach met commentaar, The Best of DC TV's Comic-Con Panels San Diego 2019, Deleted Scenes, Gag Reel

Label; Warner Home Video


The Flash is, sinds het stoppen van Arrow, het vlaggenschip van het Arrowverse, het DC-universum op televisie. Nu ja, we zeggen officieel nu 'CW-verse', maar wees eerlijk: dat heeft niet dezelfde goeie weerklank als DC-verse. Hoe dan ook is The Flash misschien ook wel de populairste reeks, en seizoen 6 ligt in de rekken.


Wat brengt seizoen 6? Alweer héél veel verschillende dingen. Nora is niet meer, en dat proberen Barry en Iris te verwerken, maar daar is weinig tijd voor. Zoals gewoonlijk schiet het seizoen ook nu weer als een komeet uit de startblokken. The Flash was en is nog steeds een reeks die aan een rotvaart vooruit gaat en da's een goeie zaak. Er gebeurd ook heel veel. Barry komt te weten dat zijn dagen geteld zijn en hij probeert Team Flash voor te bereiden op een dag zonder hem. Alleen wordt er weel heel veel in de weg van Team Flash gegooid waardoor dat allemaal stroef gaat. De bedreigingen zijn niet op één hand te tellen en dat houdt het voor de kijker alvast interessant. Al zijn er ook twee rode draden dit seizoen, die een bepaalde focus proberen te houden.

Enerzijds is er de Crisis on Infinite Earths die om de hoek staat te loeren en anderzijds krijgen we een verhaallijn met Iris die vast zit in de 'Mirrorverse' en haar dubbelganger die in de echte wereld rondloopt. Twee ambitieuze verhaallijnen die allerlei individuele gebeurtenissen overspannen, maar dat zou allemaal wel eens rommelig kunnen worden. Kunnen worden, want dat wordt het niet. De verhaallijnen worden goed gescheiden en het krijgt allemaal genoeg aandacht om goed uitgewerkt te worden. Bovendien heeft dit seizoen een veel betere verhouding qua actie, humor en drama dan vorige seizoenen waardoor het zesde seizoen eentje wordt die het uitstekend doet. Neem daar nog de uitstekende Crisis crossover bij en je hebt een amusant, sterk Flash-sezioen.


Het zesde seizoen van The Flash 'pulls no punches'. Het is een uitstekend seizoen met de juiste dosis humor, actie en drama en verschillende verhaallijnen die genoeg aandacht krijgen en boeiend zijn. Op deze manier kan The Flash er nog wel enkele seizoenen bijdoen zonder te vervelen.


9/10


© Game4Me

Comments


bottom of page