top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Enforcer


Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 90 Minuten

Regisseur: W. Peter Illif

Acteurs: Antonio Banderas, Kate Bosworth, Alexis Ren, 2 Chainz, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Antonio Banderas, da's toch wel een household name in de wereld van film. Van de gemaskerde Zorro, tot zijn kattenequivalent Puss in Boots: hij heeft het allemaal gedaan. Banderas staat garant voor kwaliteit, of dat denken we toch graag. Geldt dat ook voor zijn nieuwe actiethriller, The Enforcer?


In de rol van Cuda zou hij zich moeten uitleven als een ex-gevangene die nu voor de Maffia een 'enforcer' is. Iemand die zorgt dat schulden op tijd geïnd worden. Het weinig inspirerende plot zorgt ervoor dat hij een jonge bokser onder de vleugels krijgt die hij moet rond rijden, waarna de jongen schuldenaars in mekaar slaat. De film schuwt de expliciete actie en het bloed niet, wat we best wel toejuichen. Op dat vlak is The Enforcer een film die weinig compromissen sluit, al lijkt de film op kwaliteit wel compromissen te sluiten.

Vooral de motivatie van Cuda, wanneer hij een jong meisje ontmoet dat in de problemen zit, is erg flauw. Ze is ongeveer zo oud als zijn dochter en hij voelt zich genoodzaakt haar 'te redden'. Een white saviour complex. We willen niet woke klinken, maar zo komt het voor de echte Woke-mensen wellicht over. Maar het verhaal blijft flauw. Wanneer ze verdwijnt dreigt het wat spannender te worden, maar zelfs Banderas kan de film niet naar een hoger niveau tillen, ook al omdat hij zelf niet zijn stinkende best lijkt te doen.


The Enforcer is duidelijk een B-film. De straight-to-streaming (Amazon Prime) en Blu-ray-film heeft natuurlijk een weinig inspirerende cast zoals Alexis Ren en 2 Chainz, maar met Banderas hoop je op meer. Het is helaas een run-of-the-mill actiefilm geworden.


6/10


© Game4Me

bottom of page