top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Devil to Pay

Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 87 minuten

Regisseur: Lane Skye, Ruckus Skye

Acteurs: Danielle Deadwyler, Catherine Dyer, Jason Warner Smith, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertiteling: Nederlands

Label: The Searchers


Dat dingen uit je verleden, of iemand anders kan achtervolgen is een feit. Als een familielid overlijdt en die zit in de schulden, dan vallen die schulden soms op jouw. Tenzij je afstand doet van de erfenis. Dat de schulden van je overleden vrouw of man op je vielen was vroeger ook zo. Alleen kon je er geen afstand van doen en werd je gewoon vermoord als je niet voldeed aan die schulden.


Een soortgelijk gevaar bestaat voor Lemon Cassidy. Ze leeft een simpel boerenleven, samen met haar man en kind in een afgelegen community. Het doet wat westernachtig aan, maar het speelt zich af in een moderne setting. Hilbilly-achtig, want er is de Runion-familie die de community terroriseert, en niemand komt er tegen in .En wanneer Lemon haar man verdwijnt, komen ze bij haar de schuld innen en staan ze haar naar het leven. Waar Catherine Dyer echter er niet in slaagt om de matriarch van die familie er schrikwekkend doen laten lijken, speelt Danielle Deadwyler haar personage met enorm veel overtuiging en gelaatsuitdrukkingen die waarachtig lijken.
Je zou Deadwyler ook niet meer herkennen. De vrouw ondergaat een transformatie om Lemon Cassidy te spelen en haar vertolking geeft die transformatie dus ook ondersteuning. Ze gaat uiteindelijk op zoek naar haar verdwenen man en dat doet verschillende dingen bovenkomen. Het verhaal ontwikkelt zich op een interessante manier, al is het feit dat ze zich ontpopt als halve actieheld en al knallend door het verhaal gaat, geen originele ontwikkeling. Gelukkig stremt dat het verhaal niet al te erg en krijgen we toch een erg boeiende film te zien die spanning biedt van begin tot einde, ondanks een weinig intimiderende matriarch van de Runion-familie. Gelukkig draagt Deadwyler de film en is haar vertolking hetgene dat de film naar een hoger niveau tilt.


The Devil to Pay is best een goede film die enkele niet zo originele elementen mengt met sterke vertolkingen en spannende scènes die de film een boost geven die het soms nodig heeft. Met nog geen anderhalf uur een beperkte speelduur, maar dat is net een voordeel in een film die het moet hebben van een spanningsboog.


8/10


© Game4Me

bottom of page