top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Curse of Rosalie


Format: Blu-ray

Genre: Horror

Speelduur: +/- 114 Minuten

Regisseur: Will Klipstine

Acteurs: Irene Bedard, Will Klipstine, Steve Monroe, Amanda McDonald, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Een nieuwe horrorfilm! Dat wil zeggen dat we ons al klaar houden voor een film vol clichés en matige acteerprestaties. Niet dat we bevooroordeeld zijn, maar vaak zijn minder bekende horrorfilms wel dat. The Curse of Rosalie is niet zo bekend, en staat in het buitenland bekend als 'The Harbinger'. Misschien worden we wel verrast?


Will Klipstine is zowel regisseur als één van de protagonisten van de film: de papa van Rosalie. Vaak een teken aan de wand. Toch begint deze film aardig. Het verhaal wordt geschetst, en de problemen omtrent Rosalie ook. Dat ze vaak moeten verhuizen wegens de vader zijn werk is een handige bijkomstigheid, want voor het verhaal schept dat een mogelijkheid om onbekende buren te verrassen met de vreemde dingen die met de dochter gebeuren. Niet dat de film veel verrassende dingen op de tafel gooit. Het typisch nieuw gezin in de stad-dingetje waar dan vreemde dingen mee gebeuren is wel een veelgebruikte techniek.

Gelukkig weet het verhaal wel een aantal dingen goed te doen en ook de vader blijkt nog geheimen met zich mee te dragen. Dat zorgt toch voor nog iets of wat afwisseling in een verhaal dat helemaal rond Rosalie draait. Er zijn wel vreemde dingen, zoals besluiten haar naar een ziener te brengen in een reservaat - wie doet dat nu nog?, - maar de film weet met geluid en beeld nog wel enkele spannende scènes op te voeren. Alleen bleek ons vermoeden realiteit te worden: het is geen slechte horrorfilm, maar het valt wel in de poel van middelmatigheid.


Dat de film niet verdrinkt in die poel, heeft vooral te maken met de enge blik die de jonge actrice die Rosalie vertolkt op haar snuit weet te toveren, en die enkele spannende scènes die goed uitgevoerd zijn. Maar het is te weinig verrassend en te weinig eng om van een topper te spreken.


6/10


© Game4Me

bottom of page