• Game4Me

Blu-ray Review: The Courier

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 99 Minuten

Regisseur: Zackary Adler

Acteurs: Gary Oldman, Olga Kurylenko, Amith Sah, Alicia Agneson, ....

Beeld : 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Een doorsnee actiefilm: we zijn er niet vies van. Er zijn natuurlijk uitzonderingen in het genre, maar vaak zijn echte actiefilms een momentje om geen groot verhaal te verwachten, verstand op nul te zetten en te genieten. The Courier lijkt al die ingrediënten in huis te hebben. Een actiefilm voor een leuke zaterdagavond?


The Courier is geen actiefilm met een groot budget , maar heeft een verrassende naam als villain: Gary Oldman. De man heeft veel succesvolle, oscarwaardige rollen vertolkt, maar Ezekiel Mannings is een veel dunner rolletje als we gewoon zijn van hem. Hij is de opdrachtgever van een moord, is opgepakt en hij wil de getuige uit de weg ruimen. Het is Olga Kurylenko die als koerier een machine aflevert die de getuige zijn getuigenis van afstand moet laten getuigen, maar het is een moordwapen in disguise en de agenten worden vermoord. Nick, de getuige, leeft nog.

Dat is heel simpel en handig en dat de koerier een militair verleden heeft en in een vrouwelijke John McClane verandert is ook heel toevallig. We vergelijken met het Die Hard-personage omdat de film er veel weg van heeft .De koerier - een andere naam krijgen we niet - gaat de getuige redden en alles speelt zich af in een parkeergarage, inclusief 'doodseskadrons' die de getuige en dus ook De Koerier uit de weg moeten ruimen. Het voelt allemaal generisch aan, maar er valt qua actie nog plezier te rapen en het is allemaal nog vrij degelijk. Ja, het verhaal is dun en alles is heel toevallig, maar de actie is te pruimen, Kurylenko doet het vrij goed en Oldman kan zelfs een matig personage cool doen klinken.


Een grootse film is het inderdaad niet en als we vergelijken met Die Hard moeten we harder zijn, maar eigenlijk is dit een vrij degelijke actiefilm met een heel simpel verhaal. Genietbaar, met een goede Kurylenko en Oldman.


7/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now