top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review | The Batman: The Complete Series

Format: Blu-ray Genre: Animatie, Actie Speelduur: +/- 65 X 20 minuten

Regisseur: Brandon Vietti, e.a.

Stemacteurs: Rino Romano, Alistair Duncan, Evan Sabara, Kevin Michael Richardson, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS HD 2.0 | Engels, DD 2.0 | Frans, Spaans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Spaans

Extra's: The Dark Dynasty Continues, New Look, New Direction New Knight, Building The Batman, Gotham PD Case Files, Joining Forces: The Batman's Legendary team-ups

Label: Warner Home Video


De hoeveelheid Batman-films, animatiefilms en series is al lang niet meer te overzien, maar toch zijn sommige dingen meer in het collectief geheugen blijven steken dan anderen. Zo is Batman: The Animated Series uit de jaren '90 en Batman Beyond van de meest geliefde dingen die ooit verschenen in geanimeerde of Live-action vorm. Maar wat met The Batman: The Animated Series?


De serie, die dateert van 2004 en tot 2008 liep, wordt wel eens vergeten, maar daar doet Warner Home Video wat aan. De serie is zopas verschenen op Blu-ray en de ideale kans om de reeks te leren kennen. Niet toevallig verschijnt de box in de rekken ten tijde van de bioscooprelease van The Batman, want ook in deze reeks draait het rond een jonge Bruce Wayne die zijn eerste stappen in het Batman-schap zet. De reeks is wat kleurrijker dan Batman: The Animated Series en Batman Beyond, maar laat ons door de reeks wel kennis maken met heel het arsenaal aan Batman-villains. De reeks opent dan wel met de bekendste, Joker, maar brengt heel wat villains en weet doorheen de reeks ze op een goede manier te introduceren. De reeks brengt niets baanbrekend, maar doet het allemaal wel heel goed. De reeks telt 65 afleveringen, maar echte dipjes zitten er niet tussen. Hier en daar is er vanzelfsprekend een mindere aflevering, maar dat is ook wat het is: hier en daar één mindere aflevering.

Dat deze reeks er voor koos om zoveel schurken te introduceren en nu en dan ook team-ups te doen met bijvoorbeeld Superman, Green Arrow, Nightwing, Green Lantern en nog meer personages zorgt ook nu en dan voor een frisse insteek waardoor de reeks even een nieuw elan krijgt. Voor een 'vergeten' tekenfilmreeks brengt The Batman: The Complete Series wel een sterke reeks aan verhalen, maar werd in het collectief geheugen wat verdrongen door de nineties-kids die nostalgisch terugkijken naar reeksen als The Animated Series of Batman Beyond. De nostalgie naar nillies-reeksen begint pas over pakweg tien jaar. Maar dat Warner Bros. de reeks nu uitbrengt juichen we alleen maar toe. Het doet een deel van het geanimeerde Batman-universum (her)ontdekken en we hebben ons van de eerste tot de laatste aflevering rot geamuseerd met de reeks. Voor de liefhebbers zijn er ook nog enkele leuke extra's te ontdekken, maar zelfs zonder extra's was dit een prima toevoeging aan je Blu-ray collectie.


The Batman: The Complete Series is een geweldige trip doorheen het Batman-universum. De consistentie in kwaliteit van de afleveringen is 65 afleveringen lang vrij hoog. Hier en daar iets mindere afleveringen, maar dat zijn geïsoleerde gevallen. Een onderschatte reeks die voor Batman-fans die dit nog niet ontdekten, een geweldige ontdekking kan zijn.


8,5/10


© Game4Me

Comentarios


bottom of page