top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Tesla

Format: Blu-ray Genre: Drama Speelduur: +/- 102 minuten

Regisseur: Michael Almeyreda

Acteurs: Ethan Hawke, Kyle McLaghlan, Eve Hewson, Lucy Walters, ....

Beeld : 1.85:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Dat Nikola Tesla ons leven beïnvloedt is een enorm understatement. De uitvinder is verantwoordelijk voor het wonder der elektriciteit, en die uitvinding wordt gebruikt om zowat alles op te laden waar de wereld op draait. Of het nu computers zijn, smartphones, televisies, internetservers en alles wat je maar kan bedenken. Maar ook achter die man schuilt natuurlijk een verhaal.


Een biografisch drama dus, over de man die ons elektriciteit schonk, maar de manier waarop zijn verhaal gepresenteerd wordt is heel erg curieus. Regisseur Michael Almeyreda slaagt een erg originele en gewaagde weg in. Er wordt heel erg overdreven in de excentriciteit van Tesla's persoon met enkele absurde scènes tot gevolg, maar soms spreekt een personage gewoon recht in de camera. De vierde muur doorbreken, weet je wel. Niet origineel, maar wél als je weet dat er een Apple Laptop voor het personage haar neus staat en ze ons zo begeleidt in het verhaal van Tesla. Een héél vreemde manier om diens verhaal te vertellen, maar het lijkt wel te werken.





Natuurlijk blijft het niet zo vrolijk zoals de verzonnen, absurde scènes en de coole muziek doen vermoeden. We zien wel het verhaal rond Tesla die werkt bij Thomas Edison Machine Works en gaandeweg uitgroeid tot een briljant uitvinder en de elektrische stroom in uitvoering brengt. Net als dat er een romantisch verhaal bijkomt die hem verscheurt tussen liefde en werk. Op zich werkt het allebei, zowel de vreemde structuur, manier van verfilmen en het dramatische verhaal én zijn de vertolkingen echt wel vrij goed. Toch moet je beseffen dat deze manier van vertellen niet voor iedereen weggelegd is en is het bijwijlen wel ietwat chaotisch. Maar eigenlijk kunnen we voor het overige niets slecht vertellen over deze film.


Tesla is een boeiende film. Niet alleen omdat het verhaal rond Tesla zijn persoon en diens uitvinding heel erg interessant is,maar ook omdat de manier van filmen heel erg boeit. Een sterke film.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page