• Game4Me

Blu-ray Review: Terror on the Prairie


Format: Blu-ray

Genre: Actie

Speelduur: +/- 107 minuten

Regisseur: Michael Polish

Acteurs: Gina Carano, Donald Cerrone, Matthias Hues, Tyler Fisher, ...

Beeld: 2.35:1

Taal: DD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Gina Carano heeft weer een film uit! De ex-MMA ster acteert nog niet zo heel lang, en haar break-out role was niets minder dan Cara Dune in het fantastische The Mandalorian. Maar enkele controversiële tweets later, is ze haar Mandalorian-job kwijt, maar gelukkig zijn er nog regisseurs die haar ondanks de controverse een rol toeschuiven.


Terror on the Prairie is een western. En Westernfilms zijn niet dik bezaaid. Zeker geen goede. Maar als bad-ass Gina Carano er in zit? Dan krijgt hij een kans. Op het eerste zicht krijgen we een heel atypische rol voor Carano. Zij en haar gezin vestigen zich op de prairie en leven in relatieve armoede. Haar man, Jeb, moet weg en dan komt een bende haar en haar kind terroriseren. Geen moeilijk verhaal dus, en dat hoeft ook niet voor dit soort film. Maar Carano haar personage wordt afgeschilderd als een lieve moeder die het geweer uit de handen gepakt wordt door haar man wanneer ze een slang wil doodschieten. Om maar te zeggen dat haar personage eerst niet zo bad-ass is.

En verrassend genoeg... komt ze geloofwaardig over. Niet dat het een Oscar-waardige vertolking is, maar ze doet het goed én wanneer de switch komt wanneer ze met geweer haar en haar zoon mag verdedigen, krijgen we de bad-ass versie ook te zien. Twee voor de prijs van één. Dat levert een degelijke en toch wel leuke thriller op, met een villain die uitstekend vertolkt wordt door Nick Scearsy. De film doet niets speciaals, maar wat hij doet, doet hij goed en is het gewoon een entertainende film met Gina Carano die toont dat ze méér kan dan gewoon de bad-ass uithangen.


Terror on the Prairie is zeker geen memorabele film, maar het is wel eentje die gewoon tof is om te bekijken en een andere kant toont van Gina Carano. Simpel verhaal en een simpele uitwerking, maar wel goed uitgevoerd.


7/10


© Game4Me