top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Survivor

Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 127 minuten

Regisseur: Gregory Smith, e.a.

Acteurs: Ben Foster, Danny DeVito, Peter Sarsgaard, Sophie Knapp, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Oorlogsverhalen blijven een favorietje in het filmlandschap. Ze doen het steevast goed bij de kijker en er zijn gewoon nog héél veel verhalen te vertellen. Zoals het verhaal van Harry Haft, een overlevende van de holocaust die een bokser werd. Een verhaal van wilskracht, doorzettingsvermogen en liefde. En vooral: waargebeurd.


Harry Haft is een film die zich in verscheidene tijdsperiodes afspeelt. Dan is het als regisseur je taak om de boel duidelijk te houden en de tijdssprongen interessant te houden. Dat lukt. Het verhaal wordt erg duidelijk verteld en interessant gehouden, mede door een sterke vertolking van Ben Foster. Foster heeft trouwens acrobatentoeren uitgehaald met zijn lichaam voor deze film. Hij moest heel mager zijn om een geloofwaardige Auschwitz-gevangene te zijn én hij moet later in de film een afgetrainde, gespierde bokser spelen. Beide rollen lukken. En hoewel die transformatie ongetwijfeld ongezond is voor het lichaam, is het best indrukwekkend.

Haft moest als entertainment boksen voor de Nazi's, maar eens de tijdssprong naar New York gemaakt wordt, waar hij zijn leven probeert op te bouwen, gaat hij ook écht boksen, en wel tegen kleppers als Rocky Marciano. Dat levensverhaal is best indrukwekkend, en dat is de film ook wel. Het is een film die meer dan twee uur duurt, maar van begin tot einde kan boeien. Geen te trage stukken, geen overbodige scènes of personages die voor spek en bonen erbij lopen. Een sterk geregisseerde film met een sterke cast.


Survivor is een van de verhalen die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek en deze film vloog wat onder de radar. Vreemd, want het is een topfilm met een Oscarwaardige vertolking door Ben Foster. Boeiend van de eerste tot de laatste scène en een strakke regie die er voor zorgt dat alle aspecten van het verhaal goed overkomen.


9/10


© Game4Me


bottom of page