• Game4Me

Blu-ray Review: Suits - Seizoen 9

Format: Blu-ray Genre: Drama, Komedie Speelduur: +/- 10 X 42Minuten

Regisseur: Michael Smith, e.a.

Acteurs: Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill, Katherine Heigl, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Noors, Fins, Deens, Zweeds

Extra's; Deleted Scenes, Gag Reel, Suits-Series Montage

Label: Universal Pictures


Des te langer een serie duurt, des te waarschijnlijker dat het volgende seizoen altijd het laatste kan zijn. Dat is in deze alweer het geval voor het advocaten-drama Suits. De reeks weet al sinds 2011 een massa kijkers te lokken, maar na negen seizoenen trekken ze de deuren van de rechtbank achter zich toe. Een waardig slot voor toch wel een memorabele reeks waarin onder meer Meghan Markle jarenlang het mooie weer maakte?


Die laatste is er natuurlijk al een paar seizoenen niet meer bij omdat ze Koninklijk zit te wezen met Prins Harry, maar de nieuwe personages die haar vertrek moesten opvangen zorgde voor een frisse wind in de reeks. Er werd voor een licht andere richting gekozen, maar de goede elementen bleven behouden. Dit seizoen is met tien afleveringen wat korter, maar dat geeft de schrijvers de kans om op een krachtige manier en heel wat tempo toe te werken naar een deugddoend einde. En er wordt wel degelijk wat vaart achter gezet. Er wordt met Faye Richardson een personage ingebracht waar ze het samen moeten tegen opnemen. Om elkaar te beschermen en tegen de Bar Association te vechten.

Het thema vriendschap zit er dus wel degelijk in en net zoals in de vorige seizoenen heerst er een klein soap-sfeertje, maar je kan er niet tussenuit dat het zowel qua schrijven als regie een beetje een andere richting uitgaat. Niet dat er wereldschokkende dingen gebeuren met de personages die we allemaal kennen, maar er zitten weer enkele afleveringen in dit seizoen die je toch op het verkeerde been weten te zetten en verrassend uit de hoek komen. Ook het personage van Katherine Heigl, die de serie vervoegde na het vertrek van Meghan Markle, mag nog uitpakken en in tegenstelling tot het vorige seizoen komt haar personage nog goed uit de verf. Dat was vorig seizoen een probleem, nu is het een meerwaarde. En zo stevenen we op een goed tempo af naar het einde. Ondanks dat dit einde maar tien afleveringen kent, wordt alles netjes afgehandeld, aan mekaar geknoopt en heeft elk personages een deugddoende afsluiter van de reeks.


Suits is een reeks die de fans ongetwijfeld gaan missen. De leuke vertolkingen, personages en makkelijk te volgen verhaal zorgde voor een aangenaam kijktempo dat negen seizoenen aanhield. Een vertrek van een bekend personage kon de reeks niet kelderen en het sluit nu op een sterke manier af.


8/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now