• Game4Me

Blu-ray Review: Sonic The Hedgehog

Format: Blu-ray Genre: Komedie, Actie Speelduur: +/- 98 Minuten

Regisseur: Jeff Fowler

Acteurs: Jim Carrey, Ben Schwarz, Tika Sumpter, Adam Pally, James Marsden, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: Dolby Atmos | Engels DD 5.1 | Frans, Spaans, Italiaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Noors, Spaans, Italiaans, Duits,

Label: Paramount Pictures


Gamers, beware! De favoriete supersonische blauwe egel van iedereen is terug. Deze keer niet in een game, maar in een live-action film! Gamers hebben de controverse vast en zeker meegepikt. Het design van Sonic was op zijn zachtst gezegd 'woeful', maar na het aanhoudende klagen van fans liet Paramount de studio Sonic een meer waarheidsgetrouw design meegeven. Veel heisa om niets, of is de film goed geworden?


Een live-action film over een blauwe, snelle egel die gouden ringen verzamelt, het leek geen sinecure. Maar de film biedt een leuke en plausibele uitleg over de gouden ringen: het zijn ringen waarmee je naar een andere dimensie kan reizen. Sonic komt dus in de Aardse dimensie terecht en zijn gouden ringen aan de andere kant van Amerika. Terwijl hij daar wil geraken en een band opbouwt met een mens, zit Dr. Robotnik achter hem aan. Toegegeven: het werkt. Ben Schwarz geeft Sonic op leuke wijze een stem en vooral Jim Carrey is geweldig als Robotnik. Carrey kan zich in het kostuum van de reuzenmoustache enorm uitleven en doet denken aan zijn groteske prestaties zoals in Mask, Ace Venture en andere klassiekers met hem in de hoofdrol.

Jim Carrey en straffe vertolkingen: het gebeurt niet veel meer, maar nu is hij dus geweldig. Wat ook leuk is, is het visuele aspect van Sonic. De speciale effecten zijn erg goed uitgevoerd en van een make-over van Sonic zijn gelaat is amper iets te merken. Ook de manier waarop de relatie tussen Sonic en Tom, een degelijke James Marsden, uitgebouwd wordt is goed uitgevoerd. Natuurlijk heeft de film wel last van kleine dingetjes. Enkele zijpersonages lijken getelefoneerd en hier en daar heeft de film een klein dipje. Maar dat is heel erg beperkt en de film is eigenlijk een vrij grote verrassing. De film was wel een beetje gehyped, maar in het achterhoofd werd altijd rekening gehouden met een misser. Dat is dus niet het geval en Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.


Sonic the Hedgehog is een heel erg entertainende film geworden voor jong en oud. Dat Paramount naar het publiek luisterde en Sonic zijn design aanpaste was een sterke zet en Jim Carrey geeft peper aan de film. Wie meer wil kan hopen, want de laatste scène hint naar een vervolg.


8/10


© Game4Me


© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now