• Game4Me

Blu-ray Review: See For Me


Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 92 minuten

Regisseur: Randall Okita

Acteurs: Skyler Davenport, Natalie Brown, Laura Vandervoort, Jessica Parker Kennedy, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans

Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Blindheid is een aandoening die je jezelf onmogelijk kan voorstellen als je volledig zicht hebt. Blinden moeten elke dag moeilijkheden doorkomen, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen als een stok of blindgeleide honden. Ook in filmland zijn er soms films met blinden in de hoofdrol, zoals Don't Breathe, of Bird Box waar ze geblinddoekt hun weg moeten vinden. En nu dus See for Me.


Als voormalig skieër heeft Sophie niet veel om haar handen nu ze blind is. Er wordt weinig moeite gedaan om het blindenaspect in het begin uit te bouwen, want de film gaat al snel over in thriller-mode, waar Sophie gaat house sitten in een villa. Een zwak begin dus, maar het thriller-aspect wordt snel best goed. Wanneer ze zichzelf per ongeluk buitensluit, gebruikt ze de See For Me App. Een app waar blinden kunnen videobellen met iemand die dan hun ogen zijn en zegt wat ze moeten doen. De app bestaat in het echt ook, Be My Eyes, dus er is wel nagedacht over het concept van de film. Waar het soms het gevoel is een B-thriller te zijn, merk je aan dingetjes als deze dat er moeite is gestopt in het verhaal.

De bedreiging zijn inbrekers die de inhoud van de kluis in die villa willen. Dat de vrouw die ze via de See For Me App aan de lijn krijgt toevallig een ex-militair is, is een groot toeval en cliché. Maar goed, zij moet Sophie begeleiden en haar ogen zijn terwijl ze uit de klauwen van de inbrekers probeert te blijven. Dat levert enkele spannende en enerverende scènes op. Qua personage-uitbouw gebeurd er evenwel niet veel en kan je het verre van een topfilm noemen, maar het is wel een onderhoudende thriller die het aspect blindheid goed integreert in zijn verhaal. Een geslaagde thriller die toch boeit van begin tot eind.


Geen grootse film, maar het 'blind-zijn' is goed aangepakt en geïntegreerd in een thriller die onderhoudend is en geen moment verveelt. Er zijn een aantal clichés te rapen en personages worden niet allemaal goed uitgebouwd, maar spijt ga je niet hebben, wanneer je deze film uitgekeken hebt.


7/10


© Game4Me