top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Scoob!

Format: Blu-ray Genre: Animatie, Komedie Speelduur: +/- 94 minuten

Regisseur: Tony Cervone

Stemcteurs: Will Forte, Mark Wahlberg, Gina Rodriguez, Jason Isaac, Frank Welker, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DTS-HD MA 5.1 | Engels, Frans DD 5.1 | Nederands, Duits Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans

Extra: Bloopers, Deleted Scenes, Alternate Opening, How to Draw Scooby-Doo, New Friend / Never Villains, New Friend, New Villains

Label: Warner Home Video


Naast Pluto is één van de meest bekende animatie-honden vast en zeker Scooby-Doo. De tekenfilmreeks gaat al enkele decennia mee en was ook in mijn jonge jaren één van de meest bekeken programma's. Scooby, Shaggy en hun vrienden toerden rond in hun Mystery Inc. busje en ontmaskerden boeven vermomd als monsters en spoken en dat ontaarde zelfs in enkele live-action films. Nu is er een heuse animatiefilm van gekomen.


Wat kan je als filmmaker met Scooby-Doo doen wat nog niet is gebeurd? Wel, dat antwoord vonden de makers van deze film. De relatie tussen Shaggy en Scooby wordt getest, maar eerst opgebouwd en we zien zelfs hoe een kleine Shaggy de puppy Scooby-Doo ontmoette. Dat is meteen een frisse start en op emotioneel vlak werkt het zowaar. Er zit natuurlijk ook in dat moment wat humor, waardoor het een 'wholesome' moment wordt, zoals ze zeggen. Het mag dan wel een kinderfilm zijn, het feit dat dit zo opgebouwd wordt, en de relatie tussen Shaggy en Scooby onder druk komt te staan, maakt dat het ook een leuke film is voor de volwassenen die opgegroeid zijn met het komische duo.

Natuurlijk zien we ook iconische dingen zoals hun eetlust, en de Scooby Snacks, maar de film slaagt toch een leuke weg in met de onthulling hoe ze elkaar ontmoeten, hoe Mystery Inc. begon en dat zonder de humor uit het oog te verliezen. Er is ook ruimte voor de moderne successen van vandaag: superhelden. Want met Blue Falcon komt er een superheld in de verhaallijn bij kijken en krijgt Scooby zelfs een superheldenpak aangemeten. Een heel coole, leuke film met toffe humor en een sterke stemmencast. Er ontstond tijdens het ontwikkelproces wat commotie wanneer de man achter de live-action versie van Shaggy, Matthew Lillard, de stemmenrol niet kreeg maar Will Forte doet dat ook goed. Wat ook heel erg leuk is, is dat Frank Welker de stem van Scooby doet, want die doet dat al van in de jaren '70. een Topfilm van kop tot teen.


Dat de makers iets nieuw doen met het verhaal rond Scooby-Doo is heel erg leuk en dat levert een grappige, goede en mooie film op. De klassieke dingen zitten er in, de humor is aanwezig en de man die sinds de jaren '70 de stem van Scooby verzorgd doet dat ook nu. Een hele leuke film.


8/10


Game4Me

Comments


bottom of page