• Game4Me

Blu-ray Review: Queenpins

Format: Blu-ray Genre: Komedie Speelduur: +/- 110 minuten

Regisseur: Aaron Gaudet, Gita Pullapilly

Acteurs: Kristen Bell, bebe Rexha, Kirby Howell-Baptiste, Joel McHale, Vince Vaughn, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Op Facebook zie je ze wel eens voorbijkomen en er zijn zelfs al volledige krantenartikels aan gewijd: de mensen die er een sport van maken kortingsbonnen te gebruiken om rekeningen helemaal te decimeren. Soms zelfs met tientallen euro's die van de rekening worden afgetrokken. Dat kan altijd extremen, zo bewijst de film Queenpins.


Queenpins gaat over twee vrouwen die regelmatig kortingsbonnen gebruiken, zoals elke brave burger, maar op den duur zien dat je zoveel dingen kan combineren en kan besparen tot je er geld aan gaat verdienen. Kristen Bell en Kirby Howell-Baptiste zijn op dat vlak best wel een cool duo. Ze starten na een tijdje een crimineel kartel van kortingsbonnen, maar de film blijft bijna op alle vlakken humoristisch. En dat brengen ze als duo héél goed. Het onspruit nochtans vanuit een niet zo vrolijke invalshoek. De dames hebben allebei een toren aan schulden. De film gaat wel héél snel in het laten ontsporen van het bonnengebruik. Het ene moment maken ze legaal gebruik van zoveel mogelijk bonnen, en voor je het weet vervalsen ze bonnen en verdienen ze er nog geld aan ook.

Het is een waargebeurd verhaal, dus zo snel zal het niet gegaan zijn. Goed, het is een film en dan mag het verhaal wat creatieve vrijheden nemen, maar het is allemaal té snel té veel. Dat komt het verhaal en de geloofwaardigheid niet ten goede. Maar... desondanks blijft het een heel erg leuke film om zien. Bell en Howell-Baptiste doen hun eigen ding ermee en weten met hun komische timing de dingen goed aan te brengen. Wanneer het ontspoort en ze full-on gaan frauderen met kortingsbonnen, krijgt het wel een iets serieuzere toets, maar zelfs dan proberen de schrijvers er humor in te injecteren. Wat minder is, zijn de bijrolen. Vince Vaughn, Joel McHale... Ze staan niet bepaald hun best te doen en hun personages zijn niet geweldig uitgewerkt. De film is dus leuk, maar focust té veel op de twee vrouwen en niet op de gevolgen voor de mensen rond hun.


Queenpins is een cool verhaal van twee vrouwen die kortingsbonnen gebruiken en een manier vinden om er grootschalig geld aan te verdienen. Veel humor, een vlot duo dat prima samenspeelt, maar een verhaal dat soms te snel gaat en andere personages die niet uitgewerkt worden. Desalniettemin best een leuke film over een herkenbaar onderwerp.


7/10


© Game4Me