top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Pretty Little Liars - Original Sin


Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 10 X 50 Minuten

Regisseur: Lisa Soper, e.a.

Acteurs: Jordan Gonzales, Bailee Madison, Chandler Kinney, maia Reffico, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Frans, Engels Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Label: Warner Home Video


Pretty Little Liars was een erg populaire tiener-dramareeks die maar liefst zeven seizoenen liep. De personages waren geliefd en er werd telkens uitgekeken naar een nieuw seizoen. Het mag dan ook niet verbazen dat de fans uitkeken naar Original Sin, toen deze spin-off aangekondigd werd. Maar kan de reeks ook met compleet nieuwe personages in een nieuwe setting overtuigen?


Geen Spencer, Hannah, Aria of andere populaire personages uit de originele reeks, maar een nieuw stadje met nieuwe personages, dus. Millwood heet het stadje, en twintig jaar geleden gebeurde er iets tragisch, dat zich twintig jaar later lijkt te herhalen. Het lijkt wel een Scream-achtige premisse, Ze krijgen te maken met iemand die hen kwaad wil doen en de stinkende potjes die ze bedekt willen zien, schijnt te weten uit hun verleden. De reeks probeert zijn best te doen heel wat mysterie te scheppen, en slaagt daar best in. En dat met personages die we moeten accepteren als de 'nieuwe' Pretty Little Liars. Sommige personages zijn toffer als andere, of beter gespeeld.

Mallory Bechtel, bijvoorbeeld, die beide rollen van tweeling Karen en Kelly speelt. Beide heel verschillende personages en Bechtel speelt ze allebei heel goed. Andere hoofdpersonages zijn dan weer soms iets minder, omdat ze minder belicht worden of een minder grote rol spelen. Dat doet Original Sin minder goed dan de eerdere reeks: zijn hoofdpersonages allemaal sterk uitspelen. Dat is hier minder het geval en dat is toch best jammer. Desalniettemin weet het eerste seizoen wel een stuk spanning op te roepen waardoor je verder wil kijken. Maar of dat genoeg is? Voorlopig wel, maar het tweede seizoen mag nog net dat stukje verder gaan.


Pretty Little Liars was een meer dan degelijke dramareeks, en spin-off Original Sin weet dat op bepaalde vlakken te evenaren. De balans tussen de hoofdrolspelers is wat minder tegenover het origineel, maar het verhaal weet voldoende te boeien om het uit te kijken.


7,5/10


© Game4Me


Comments


bottom of page