• Game4Me

Blu-ray Review: Nobody

Format: Blu-ray Genre: Horror Speelduur: +/- 91 minuten

Regisseur: Ilya Naishuller

Acteurs: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Michael Ironside, Christopher Lloyd, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: Dolby Atmos | Engels, DD+ 7.1 | Frans, Spaans, Italiaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Deens, Portugees, Noors, Fins, Zweeds

Extra's: Deleted Scenes, Just a Nobody, Hutch Hits Hard, Breaking Down the Action, Feature Commentary

Label: Universal Pictures


Bob Odenkirk is een acteur die we graag bezig zien. Hij is natuurlijk het allerbekendst van zijn rol als Saul Goodman in Breaking Bad, waarin hij compleet doorbrak, en kreeg daarna zijn eigen spin-off met Better Call Saul. Het was onlangs zelfs even schrikken toen hij onwel werd op de set .Gelukkig is alles goed, want dan krijgen we films als Nobody. Iets atypisch voor de man.


Geen grapjes en kwinkslagen voor Hutch, het personage van Bob Odenkirk. Hij is een rustige familieman die een brave job lijkt, maar op een dag inbrekers over de vloer krijgt. Hij onderneemt niets, maar red daarmee net de situatie. Maar hij wordt wel uitgelachen door de andere mannen in de straat. Op het eerste zicht een rol die Odenkirk dus ligt, maar de situatie hakt op hem in en snel wordt duidelijk dat Odenkirk een actieheld mag spelen .De brave vader, zo leert het verhaal ons, heeft een ander verleden dan je zou vermoeden. Niet dat het verhaaltechnisch grote dingen met zich meebrengt, maar het zorgt voor een verrassing en de voortzetting van wat een enorm coole actiefilm blijkt.Odenkirk is niet meer van de jongste, en dat hij nu in een actiefilm geplaatst wordt als een soort John Wick - dezelfde schrijver, trouwens - is een verrassing maar vooral een toonbeeld van zijn 'range' als acteur. Hij bewijst meer te kunnen dan een komische rol met een vleugje dramatiek. Nobody blijft een relatief simpele actiefilm, maar wel zéér goed uitgevoerd. Een pak cooler gefilmd, beter in beeld gebracht en beter geacteerd dan het overgrote deel van de actiefilms. De film is niet alleen cool, hij gaat ook als een trein vooruit. Bob Odenkirk, je bent officieel een actieheld.


Nobody brengt Odenkirk in een rol die we nooit verwacht hadden, maar wat is hij cool. Zowel Odenkirk in de rol van Hutch als de film zelf. Coole, knap gefilmde actie, sterk acteerwerk van Odenkirk en Christopher Lloyd zit eventjes in de film. Dat laatste is altijd een voordeel. Een must-see voor actieliefhebbers.


9/10


© Game4Me