• Game4Me

Blu-ray Review: Mortal Kombat Legends - Battle of the Realms

Format: Blu-ray Genre: Animatie, Actie Speelduur: +/- 79 minuten

Regisseur: Ethan Spaulding

Stemacteurs: Joel McHale, Jennifer Carpenter, Jordan Rodriguez, Ike Amadi, ...

Beeld: 1.78:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Duits, Portugees

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Portugees, Duits

Extra's: The God and the Dragon: Battling for Earthrealm, Voices of Kombat, Audiocommentaar, Gag Reel

Label; Warner Home Video


Mortal Kombat is één van de herinneringen van mijn jeugd. Mijn eerste game op de oeroude Game Boy, die grijze baksteen met groen scherm, maar ook de film uit 1995 met Highlander Christopher Lambert als Lord Raiden is een hoogtepunt uit mijn kinderjaren. De laatste jaren kregen we nog tal van videogames, een serie, recent nog een film én een animatiefilm. En nu wéér eentje.


Mortal Kombat gaat dus nergens heen. Het hyperpopulaire IP doet het geweldig. De vorige Mortal Kombat Legends-film, Scorpions Revenge, was gewoon een sterke animatiefilm en nu krijgen we met Battle of the Realms een nieuwe MK Legends-film. Waar Scorpion's Revenge inzoomde op een personage, krijgen we nu een terugkeer naar de essentie van Mortal Kombat: het tornooi. Lord Raiden wil voorgoed een einde maken aan de aanvallen van Outerworld en Shao Kahn door één laatste Mortal Kombat tornooi te organiseren met als inzet de complete heerschappij van Earthrealm. Stevige inzet dus en een terugkeer naar waar het om draait: het tornooi. Nu, er is wel méér te zien dan het tornooi. Ook nu worden bepaalde personages meer in beeld gebracht dan anderen, maar character building is minder aanwezig in deze film dan dat het was in Scorpion's Revenge.

Het is vooral eentje voor de echte Mortal Kombat-fans. Een handvol referenties naar de lore rond Mortal Kombat en actie die je hersenpan doet opensplijten van er naar te kijken. Qua dialogen en verhaal is deze animatiefilm echt geen topper, maar als actiefilm - en combat is waar Mortal Kombat toch om draait - is het zeker en vast top. Van brutale takedowns tot finishers... alles wat je in de games ziet en als fan verwacht in de film, zie je ook. Natuurlijk hadden ze qua verhaal andere dingen kunnen doen of bepaalde personages niet in het ijle laten zweven zoals nu echt wel eens gebeurd, maar de echte fans gaan blij zijn met de actie die recht uit de games komt weggelopen. Misschien het grootste punt van kritiek is nog de stemmencast. Nu ja, eentje in het bijzonder. De rest doet het goed, maar Joel McHale was al echt niet goed als Johnny Cage in Scorpion's Revenge en het is ons een raadsel waarom hij er nog bij is. Gelukkig verpest dat de film niet.


Mortal Kombat Legends - Battle for the Realm is een goede actiefilm en een enorm festijn voor echte Mortal Kombat-fans. Na de animatiefilm rond Scorpion gaat deze film terug naar de essentie van Mortal Kombat en dat is het tornooi. Qua verhaal en dialogen kon het absoluut beter en Joel McHale heeft als stemacteur niets te zoeken in de rol van Johnny Cage, maar het is een actiefilm en daarin is het zalig.


7,5 / 10


© Game4Me