top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Luce

Format: Blu-ray Genre: Drama Speelduur: +/- 109 Minuten

Regisseur: Julius Onah

Acteurs: Octavia Spencer, Naomi Watts, Kelvin Harrisson Jr. Tim Roth, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Hoe iemand ook mag overkomen: hij of zij kan altijd een donker kantje hebben of net andersom. Stille waters hebben diepe gronden, luidt het gezegde. Maar een verleden kan ook achtergelaten worden, of zoals in het geval van Luce... net niet. Julius Onah verrast met zijn eerste langspeelfilm als regisseur.


Luce, de protagonist van de film, is geadopteerd door het sympathieke koppel Amy en Peter. De jongen lijkt op alle vlakken voorbeeldig. Privé en op school. Maar terwijl we dat beeld geschetst krijgen, krijgen we ook andere indrukken op ons afgevuurd. Gelijksoortige films schetsen meestal dat beeld om het daarna onderuit te halen. Regisseur Julius Onah doet het anders. Tegelijk met het perfecte beeld wordt ook een andere sfeer rond Luce onder onze huid geschoven. Er is een moord gepleegd en Luce wordt in de verdachtenstoel geplaatst.





Des te langer de film duurt, des te meer we te weten komen over Luce en zijn moeilijke verleden. Opgroeien in een door oorlog verscheurde regio als Eritrea heeft meer invloed op een jongeman als je kan denken en dat wordt duidelijk. Al wordt er in deze film nooit een duidelijke beeld van schuld of onschuld geschetst. De regisseur speelt met beide ideeên en laat lang alles open voor de kijker. Dat zorgt voor een mysterieuze sfeer en een film die toch wel een bepaalde spanning meedraagt. De goede vertolking van Kelvin Harrisson Jr. draagt daar toe bij, al kan als minpunt gezegd worden dat de rest van de cast nu en dan niet erg overtuigend overkomt. Maar als dat het enige is? Dan heb je een hele goede film.


De opzet van de film Luce is niet helemaal origineel, maar de uitwerking is wel beter dan gelijkaardige films. De waas van mysterie rond Luce en hoe zijn verleden voor zijn adoptie meespeelt wordt goed in de film verwerkt en levert een spannende soort van Whodunnit op.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page