top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Lower Decks - Seizoen 2


Format: Blu-ray

Genre: Animatie, Komedie

Speelduur: +/- 10 X 25 minuten

Regisseur: Barry J. Kelly, e.a.

Stemacteurs: Jack Quaid, Tawny Newsome, Noëlle Wells, Eugene Cordero, ...

Beeld: 1.78:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans

Extra's: A Sound Foundation, Lower Decktionary - Season 2, Audio Commentaar, Easter Eggs, Animatics

Label: Paramount Pictures


Star Trek blijft erg populair. De oude reeksen worden in het hart gedragen door de echte fans, en ook meer recente reeksen, zoals Netflix' Star Trek Discovery en Amazon's Picard waren populair en gewoon ook goede reeksen. Maar er is natuurlijk nog eentje. Star Trek Lower Decks kon als animatiereeks de harten van Star Trek-fans winnen. Doet ook het tweede seizoen dat?


De dynamiek tussen de twee hoofdpersonages, Mariner en Boimler was hetgene dat het eerste seizoen wist te dragen. Een haat/liefde verhouding. Het tweede seizoen moet het in het begin zonder de twee doen en Beckett zit met haar moeder als kapitein opgescheept terwijl geen van de twee dat wil, maar niet weet van de andere. Dat levert een sterke openingsepisode op die heel erg Rick and Morty-achtig aanvoelt én zelfs qua kwaliteit vergelijkbaar is met de ijzersterke animatiereeks. Een sterke openen die de toon zet voor de rest van het seizoen. De verhaallijnen zijn soms erg absurd, maar dat is natuurlijk de vrijheid die je hebt als je voor een echte animatiereeks gaat. Waar Star Trek ver in gaat, kan Lower Decks om die reden nog verder gaan.

De tien nieuwe afleveringen vervelen nooit, en dat de combinatie Mariner-Boimler de eerste afleveringen uit mekaar getrokken worden, toont dat de reeks ook veel goeds kan doen zonder de dynamiek tussen die twee personages. In die paar afleveringen dat ze gescheiden zijn, komen er enkele andere personages op de voorgrond en krijgen ze iets meer verhaal. Dat mindert helaas nadat Boimler terugkeert aan de zijde van Mariner. Op dat vlak heeft de reeks wel wat werk. We willen méér zien van de andere personages, want dat wérkt en kan duidelijk interessant zijn. Al mogen we nog steeds niet klagen. Lower Decks blijft een sterke animatiereeks, zowel qua verhaal als visuals.


Het tweede seizoen van Star Trek: Lower Decks is zo mogelijk nog beter dan het eerste seizoen. Tien afleveringen lang top entertainment met wat absurde dingen, ontroerende dingen en de tanden Boimler-Mariner die terugkeert. Seizoen drie mag komen.


9/10


© Game4Me


bottom of page