top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Love and Monsters

Format: Blu-ray Genre: Komedie, Actie Speelduur: +/- 108 minuten

Regisseur: Michael Matthews

Acteurs: Dylan O'Brien, Michael Rooker, Dan Ewing, Ellen Holman, Jessica Henwick, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Engels Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Deleted Scenes, Bottom of the Foodchain, It's A Monster's World

Label: Paramount pictures


Films waar de wereld een apocalyps meemaakt, gaan vaak over meteorieten, natuurrampen of kernoorlogen, maar een monsterapocalyps? Dat hebben we nog niet echt gezien in een film. Love and Monsters speelt zich dan weer net af in een wereld waar iedereen schuil moest gaan houden voor gigantische monsters. Is de originele opzet de voorbode voor een goeie film?


Nu, gigantische monsters is een overdrijving. Door één of ander incident zijn insecten gigantisch geworden. Huizenhoog. We zien het niet ontstaan, maar pikken in zeven jaar na het begin, wanneer Joel en zijn mede-overlevers terug naar buitenkomen. In het hart is dit een romantisch verhaaltje van Joel die zijn ex-vriendin gaat zoeken na zeven jaar, met op de voorgrond een bende monsters die achter hem aan zit. Dat heeft het potentieel om veel te verpesten en het een tienerachtig filmpje van te maken, maar ter onzer verrassing doet het dat niet. De film weet meerdere personages te brengen die echt wel hun ding doen en uitblinken - Michael Rooker bijvoorbeeld - en ook Joel zelf, gespeeld door Dylan O'Brien - krijgt de nodige karakterontwikkeling.

De film is op geen enkel vlak lui en probeert nooit de makkelijke manier te zoeken om iets af te ronden. Het verhaal is verrassend goed uitgebouwd en weet ook spannende momenten te brengen. Dat is natuurlijk grotendeels te danken aan de vrij goede CGI, maar CGI gaat vaak genoeg de foute kant uit, dus dat verdient ook complimenten. Hij ziet er goed uit, er wordt degelijk geacteerd én het verhaal gaat vooruit. Niet dat dit een topper van formaat is, maar de film doet het veel beter dan we op voorhand kunnen denken.


Love and Monsters had het negatieve potentieel om iets clichématig tienerachtig te zijn, maar verrast met een goed verhaal, een goede CGI en degelijke vertolkingen. De film kwam hier naar Netflix, niet in de bioscoop, maar daar had de film het ook misschien wel goed gedaan.


8/10


© Game4Me

Commentaires


bottom of page