top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Leila's Brothers


Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 165 minuten

Regisseur: Saeed Roustayi

Stemacteurs: Saeed Poursamimi, Payman Maadi, Taraneh Alidoosti, ...

Beeld: 1.85:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Perzich, Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Terwijl vroeger haast uitsluitend mannen kostverdiener waren, werden toen al vrouwen bestempeld als de hoeksteen van het gezin. De persoon die het huishouden gesmeerd liet lopen en er voor zorgde dat alles in orde is. Anno 2023 is dat meer dan ooit waar. Dat wordt geïllustreerd in het verhaal 'Leila's Brothers'.


De titulaire Leila is de zus van drie broers die maar wat aanmodderen en eigenlijk niet veel ambitie hebben en weinig klaarspelen in het leven. Vooral broer Alireza is daar de exponent van en dat wordt treffend getoond in het eerste kwartier van de film. Er lopen wat verhaallijnen door mekaar, zoals dat Leila een winkel wil kopen en met haar broers wil openen, en hun vader die de kans krijgt om Pater Familias van de familie te worden. Tussendoor zijn er ook nog enkele privéverhaallijntjes die afgehaspeld moeten worden. Daarvoor krijg je als kijker wel ruim de tijd om je op te concentreren. Haast drie uur, duurt het familiedrama.

En dat is misschien wel hét minpunt: de speelduur. Sommige scènes zijn onnodig lang en andere scènes zou je er volledig uit kunnen laten. Een kortere speelduur had de film qua tempo en beleving erg ten goede kunnen komen. De vele verhaallijntjes zijn dus niet het probleem, want ze zijn interessant, maar wel de manier waarop ze uitgewerkt zijn. Al wordt er hier en daar misschien wat te luchtig omgegaan met bepaalde situaties. Maar overall is het een onderhoudende film met prima acteerprestaties die het wel en wee van een familie die het moeilijk heeft, sterk weet te brengen.


Een te lange speelduur heeft al vaker films de das om gedaan, maar dat doet het niet met Leila's Brothers. Het had een betere film kunnen zijn met enkele scènes korter of zelfs weg, maar de verhalen blijven gelukkig interessant genoeg.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page