top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Lansky

Format: Blu-ray Genre: DramaSpeelduur: +/- 119 minuten

Regisseur: Eytan Rockaway

Acteurs: Harvey Keitel, John Magaro, Sam Worthington, Minka Kelly ...

Beeld: 2.40:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DTS 5.1 | Frans Ondertitels: Nederlands | Frans, Engels, Deens, Fins, Zweeds

Extra's: Making of, Harvey Keitel Featurette, Jim Planette Featurette

Label: Universal Pictures


Gangsterfilms zijn een genre film dat altijd heeft aangesproken. Ze brengen spanning, mysterie, twisten en coole actie en vaak ook enorm goede vertolkingen. Wanneer het gebaseerd is op bestaande criminelen, kan het nog cooler zijn. Denk maar aan films over Al Capone, of Public Enemies over John Dillinger, Black Mass over James Bulger. Nu is er eentje over Meyer Lansky.


De échte Lansky is al een hele tijd heengegaan, en het is ook een andere soort film dan degenen die we daarnet vernoemden. Deze film gaat over een journalist die het verhaal van de oude Lansky opschrijft, en dat terwijl de FBI hem op de hielen zit om te achterhalen waar hij een enorme som geld heeft verstopt. Dat zorgt voor een film met heel veel verhalende aspecten. Hij vertelt over zijn carrière als misdadiger en we zien dan ook verschillende levensfases passeren, maar tegelijk wordt er geswitched naar het persoonlijke leven van de interviewer, David Stone, die zijn eigen zorgen heeft en door de FBI onder druk wordt gezet om hen te helpen in de zoektocht naar het geld.

Dat levert een interessante film op die zelden saai wordt, omdat er snel geschakeld wordt tussen verhalen en tijdsperiodes. Die verschillende periodes zijn elk om hun eigen reden interessant, Tegelijk kan het soms verwarrend worden, omdat er geschakeld wordt zonder enige indicatie. Maar het is in alle geval dus een film die je aandacht vergt. Terwijl de film een goed tempo kent, tussen tijdsperiodes schakelt en knap in beeld wordt gebracht, wordt er ook aardig in geacteerd. Harvey Keitel speelt de rol van Lansky uitmuntend, en geen enkele van de andere castmembers valt uit de toon.


Lansky is een aardig samenhangend geheel. Als gangsterfilm misschien geen absolute topper, maar de manier waarop de film is opgebouwd en het niveau van acteren, zorgt ervoor dat het een goede film is die meer dan waard is om te checken.


8/10


© Game4Me


bottom of page