top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Jackass Forever

Format: Blu-ray Genre: Komedie Speelduur: +/- 96 minuten

Regisseur: Jeff Tremaine

Acteurs: Steve-O, Johnny Knoxville, Dave England, Chris Pontius, ...

Beeld: 1.78:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Label: Paramount Pictures


Jackass... Wie als tiener opgroeide begin jaren '00, kent het durfalcollectief wel. Foute Vrienden, maar dan pijnlijk en extreem. Mannen als Steve-O en Johnny Knoxville zullen voor eeuwig in het collectief geheugen zitten van nu dertigers, maar ze gaan er proberen uit te gaan 'with a bang'.


De eerste afleveringen dateren van begin '00 en er kwamen ook al enkele films, maar de laatste is ondertussen elf jaar geleden. De mannen zijn ondertussen ouder, maar wat deze Jackass-film bewijst, is dat ze daarom niet minder durven. De stunts die ze uithalen zijn héél gevaarlijk, gaande van ontploffende toiletpotten, Johnny Knoxville die uit een gigantisch kanon geschoten wordt en meer van die extreem gevaarlijke stunts. Al worden OG-fans ook niet vergeten; de typische stuntjes waarbij er in de ballen gebeten wordt, zijn er ook bij. Al hebben we nu en dan echt veel moeite om niet weg te kijken.

Nu en dan is er een stunt bij waarvan we écht denken dat het fout kan lopen, zelfs onder goed toeziende omstandigheden. Wat wel leuk is, is dat er soms gespeeld wordt met de leeftijd van de Jackass-leden. Zo wordt er eens de opmerking gemaakt richting Steve-O dat hij na de stunt toch nog zijn 'million dollar' porseleinen tanden nog heeft. Die dingen maken het extra leuk, zeker voor echte fans, die de mannen al volgden toen ze nog wat jonger waren. Eén echt teleurstellend dingetje: Bam Marghera komt er niet zoveel in voor. Waarom is ons een raadsel, maar hij duikt eens op, en is dan weer weg, terwijl het toch ook een fan favorite lid was.


Ondanks dat laatste puntje van kritiek, is de Jackass Forever-film een leuke opeenvolging van ouder wordende mannen die nog altijd even grote durfals zijn en gevaarlijke shit uithalen. Voor de gemiddelde kijker misschien niet heel interessant, maar voor de grote schare dertigers die in hun tienerjaren Jackass leerden kennen, een geweldig stukje film.


7,5/10


© Game4Me


bottom of page