top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: House of Gucci

Format: Blu-ray Genre: Drama Speelduur: +/- 157 minuten

Regisseur: Ridley Scott

Acteurs: Jaret Leto, Lady Gaga, Adam Driver, Jeremy Irons, Al Pacino, Salma Hayek, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS HD 7.1 | Engels, Frans, Spaans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: The Rise of the House of Gucci - Making of, The Lady of the house, Styling the House of Gucci.

Label: Universal Pictures


Als je denkt aan de meest beroemde modemerken is de naam Gucci wellicht één van de merken die je te binnen schiet. De kleding die mensen met te veel geld kopen van het merk Gucci is niet altijd mooi te noemen, maar de naam Gucci is wel een van de grootste namen in de indrustrie. House of Gucci vertelt het verhaal achter het merk en de decadente levens van de familieleden.


Wie een blik werpt op de cast, ziet dat Ridley Scott een rits aan fantastische en grote namen heeft verzameld om een gedramatiseerd verhaal rond de familie Gucci te vertellen. Lady Gaga speelt daar een belangrijke rol in als Patrizia Reggiani, die huwt met Maurizio Gucci, ook al gespeeld door grote naam Adam Driver. Die laatste is de erfgenaam van het Gucci-imperium en wanneer ze gehuwd zijn, begint Patrizia zich met alles en nog wat te moeien en wordt ze over-ambitieus. Dat is het meest interessante aan de film, want veel elementen lopen wat door mekaar. Scott wil heel veel personages in de film proppen en verschillende verhalen vertellen, maar de draadjes weven niet lekker in mekaar en soms geraakt de film gewoonweg de draad helemaal kwijt.

Dat ligt niet noodzakelijk aan mindere vertolkingen, want de volledige cast speelt hun rollen best goed, maar aan de filmmaker die gewoon tevéél wil vertellen en met twee uur en half een speelduur op de been brengt die gewoon te lang is. Sommige stukken had je er gewoon kunnen uitnemen, en het had de film beter gemaakt. Zowel qua tempo als samenhangend verhaal. De vertolkingen van Adam Driver en Lady Gaga en de verhalen van hun personages zijn wel het beste aan de film. Acteurs als Pacino en Jeremy Irons doen het ook goed, maar verbleken bij geweldige prestaties van Gaga en Driver. Hét minpunt onder de acteerprestaties is Jared Leto. Een prima acteur, maar de pruiken en make-up van zijn laatste rollen doen zijn talent geen eer aan, en hij staat te grotesk te acteren. Desondanks is het geen slechte film, maar het had echt beter, meer gefocust en minder lang kunnen zijn.


De familie Gucci spreekt tot de verbeelding en dat levert een film op met enkele groteske larger than life-dingen, maar vooral een verhaal rond de personages van Gucci en Driver die boeit. Zij redden de film met fenomenale acteerprestaties en een interessant verhaal, maar er gebeuren teveel andere dingen die de film soms de focus doet verliezen.


7/10


© Game4Me

bottom of page