top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: His Dark Materials - Seizoen 2

Format: Blu-ray Genre: Fantasy, Drama Speelduur: +/- 7 X 60 minuten

Regisseur: Jamie Childs, ea

Acteurs: Dafne Keen, James McAvoy, Lin-Manuel Miranda, Ruth Wilson, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Portugees, Deens, Fins, Zweeds

Extra's: Nobel Rogue: the Legend of Lee Scorseby, Explore His Dark Materials, verschillende featurettes

Label; Warner Home Video


His Dark Materials deed met zijn eerste seizoen wat we verwachtte van een HBO-reeks: kwaliteit afleveren. De boekenreeks van Pullman werd op een fenomenale manier verfilmd en kon rekenen op een uitstekende cast. Die cast keert terug om het verhaal van Lyra, Lord Asriel en vooral Lee verder te vertellen.


Het is vooral Lee Scoresby die centraal staat in dit tweede seizoen van His Dark Materials. Het verhaal rond het Magisterium en dat Lyra ze wil neerhalen wordt nu veel avontuurlijker. We zien dus meer van Lin-Manuel Miranda's personage Lee en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Hij is een aimabele en goede acteur en zijn personage bepaalt het verhaal en tempo in dit tweede seizoen. Avontuurlijker, cooler en een hoger tempo. De wereld van His Dark Materials wordt uitgebreid met nieuwe werelden en het is duidelijk dat het productiedesign dit seizoen nog met een ruk in de lucht schiet als we het hebben over kwaliteit.

Het verhaal gaat goed heen en weer. Lee gaat op tocht en laat ons als kijker heel wat avonturen beleven en nieuwe dingen zien, terwijl Lyra andere dingen gaat doen en in Will een goede bondgenoot vindt. Het tweede seizoen is meer dan het eerste een sterke mix van avontuur, verhalende elementen en fantasy. Als we eerlijk moeten zijn, moeten we zeggen dat er amper betere fantasyreeksen te vinden zijn, om niet te zeggen geen. Het seizoen is wel één aflevering minder lang, maar dat stoort niet. Het maakt het geheel nog gebalder en sneller, zonder dat het verhaal aan kwaliteit inboet. Neem daar de enorm kwaliteitsvolle cast bij en een jong talent als Dafne Keen die haar rol uitstekend speelt en je hebt een sterk tweede seizoen.


HBO-reeksen stellen zelden teleur, maar je moet het toch altijd maar opnieuw doen. Ook met dit tweede seizoen weten de makers uitstekende televisie en misschien wel de beste fantasy-reeks van het moment te maken. Tof verhaal, leuke avonturen, goede vertolkingen én uitstekend productiedesign. Alles wat een straffe reeks nodig heeft.


9/10


© Game4Me

bottom of page