top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Halo - Seizoen 1


Format: Blu-ray

Genre: Actie

Speelduur: +/- 9 X 55 minuten

Regisseur: Jonathan Liebesman, e.a.

Acteurs: Pablo Schreiber, Yerin Ha, Bentley Kalu, Charlie Murphy, Olive Grey, ...

Beeld: 2.00:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Declassified, Creating the Costumes of Halo, Weapons and Vehicles, Dissecting the Battle of Madrigal, Becoming Spartans, The Lake of Eternal Life, The World of Halo, Making of Cortana, Adapting Halo, The Culture of the Covenant

Label: Dutch Filmworks, Paramount Pictures


Halo is zonder meer één van de meest iconische videogames van de nillies (2000-2010). De Xbox exclusieve game is een klassieker onder de first-person shooter dus het leek maar een kwestie van tijd voor er een verfilming van kwam. Deze serie zou heel wat voeten en showrunners in de aarde hebben gehad. Was dit een voor- of nadeel?


De premisse van de serie is dezelfde als de game: een oorlog tussen de Aarde (NSCS) en The Covenant, met de rebellen ergens tussenin. Het is de rebellenkolonie Madrigal die als setting dient om ons de serie te introduceren en eigenlijk alles duidelijk te maken. De rebellen worden aangevallen door The Covenant, Master Chief en zijn Spartans komen de aliens uitroeien. De introductie van Master Chief is heel belangrijk voor de reeks en dat moest goed gedaan worden. Daar zijn ze in geslaagd. De Spartans worden voorgesteld als onverslaanbaar en wanneer Master Chief voet aan grond zet, is er ontzag. De iconische natuurlijk van die figuur komt over op het kleine scherm. Het begin is meteen ook heel bloederig, wat de toon zet voor het gedrag van de NSCS en The Covenant. Het verhaal wijkt wel af van de games wanneer die strijd over is, want Master Chief krijgt herinneringen en probeert het enige overlevende meisje te beschermen.

Vandaaruit vertrekt het verhaal. De serie op zich ziet er waarheidsgetrouw uit aan de games, maar heeft hier en daar problemen met de CGI. Verbazingwekkend, als je weet dat de kost per aflevering uitkomt op zo'n 10 miljoen euro. Gelukkig zit de rest meer dan goed. De chemie tussen Yerin Ha (Kwan) en Pablo Schreiber (Master Chief) zit heel erg goed en Schreiber weet de rebellerende Master Chief ook goed neer te zetten. Schreiber heeft zich in zijn carrière niet als de meest getalenteerd acteur getoond, maar hier weet hij toch een iconisch personage goed neer te zetten. Al hadden er visueel meer videogameachtige dingen in mogen zitten, zoals het first-person view in de eerste aflevering, wanneer hij aliens neerknalt. Maar Halo is dus verrassend goed. Verrassend, omdat een iconische videogame verfilmen als serie alles behalve makkelijk is en de verwachtingen hoog waren. Een seizoen 2 mag er zéker komen.


Ondertussen zou seizoen 2 immens zo goed als bevestigd zijn, dus Pablo Schreiber mag ons nog een seizoen trakteren op een straffe vertolking van dit iconische personage. Halo toont hoe je een videogame omtovert tot een sterke televisiereeks. The Last of Us mag ons in januari tonen of Sony dat ook kan...


8,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page