top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Gunpowder Milkshake

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 114 minuten

Regisseur: Navot Papushado

Acteurs: Karen Gillian, Lena Headey, Carla Guigino, Michelle Yeoh, Freya Allan, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Gunpowder Milkshake. Geef toe, die titel klinkt op zich al heel erg leuk. Een titel die doet hopen dat je een film krijgt die geen enkel moment verveelt, veel actie kent en - omdat het Gunpowder gevolgd wordt door Milkshake - ook misschien een vleugje humor doet verdenken. Maakt de leuke titel het ook allemaal waar?


De titel klinkt leuk, en na het bekijken van deze actiefilm kan je maar één ding besluiten: de film is ook gewoon heel erg leuk. Het is een ongecompliceerde actiefilm met heel wat vrouwelijk geweld, humor en fel kleurgebruik. Alles wat een moderne actiefilm mag hebben. Karen Gillian speelt de rol van Sam, die in de steek werd gelaten door haar moeder, die huurmoordenaar was bij 'The Firm'. Sam werkt nu zelf als huurmoordenaar voor The Firm, maar nadat een reddingsactie op een jong meisje dingen aan het licht brengt, keert ze zich tegen diezelfde Firm. Op dat vlak is het geen verrassend verhaal. Een actieheld die dingen ontdekt achter de organisatie waar ze voor werkt en ze dan ten val wil brengen? Het zijn geen nieuwe ideeën. Ondanks het gebrek aan originaliteit in het verhaal, is het enorm vermakelijke film die geen moment verveelt. De film heeft ook geen last van een opdringerige all-female cast, zoals sommige films wél zo'n probleem hebben. Denk maar aan de laatste Ocean's-film. Hier wordt er gewoon een leuke film gemaakt en is het feit dat het allemaal vrouwen in de hoofdrol van een actiefilm zijn geen statement.

De cast doet het ook gewoon heel goed. Karen Gillian gaat uitstekend om met de actie sequenties en de humor die de film er af en toe op een succesvolle manier ingooit. Net als Lena Headey die de runaway moordende moeder van Sam speelt, of Michelle Yeoh, die alweer badass uithaalt met moves én kogels. Gunpowder Milshake is een ritje. A fun ride. Goed, het verhaal is niet zo goed, er zijn wel wat clichés en hier en daar zit er een onnodige scène in, maar je hebt op geen enkel moment het gevoel dat het niét leuk is. Dat komt niet alleen door de leuke humor, de flitsende actie of de chemie tussen de actrices, maar ook door het stijlrijke en kleurrijke filmwerk. Moest het verhaal ook nog eens origineel geweest zijn, spraken we over één van de coolste actiefilms in tijden. Nu is gewoon - nu ja, gewoon - een coole actiefilm die mag gezien worden.


Gunpowder Milshake is bijna twee uur ongebreideld actieplezier. Afgezien van een onnodige scène of twee zit hij goed in mekaar en weten de vertolkingen, de coole actie, humor en stijlrijke cinematografie het mindere verhaal te doen vergeten. Wie een coole actiefilm wil zien met eens géén spierbundel of Liam Neeson in de hoofdrol, is bij Gunpowder Milshake aan het juiste adres.


8/10


© Game4Me

bottom of page