• Game4Me

Blu-ray Review: Greenland

Format: Blu-ray Genre: Drama, Actie Speelduur: +/- 119 minuten

Regisseur: Ric Roman Waugh

Acteurs: Morena Baccarin, Gerard Butler, Roger Dale Floyd, Scott Glenn, Randal Gonzales, ...

Beeld 2..39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Een goede rampenfilm gaat er altijd wel in. Een goéde rampenfilm wel te verstaan. Want er zijn wel héél veel matige en slechte rampenfilms. De echt goeie dateren vreemd genoeg uit de jaren '90, toen de CGI-mogelijkheden veel minder goed waren. Misschien kan Greenland ons nog eens echt doen daveren in onze zetel.


In Greenland is de aanpak wel heel anders als in andere rampenfilms. We volgen snel John en zijn gezin en zien een liefdevolle vader. Zo willen de makers snel duidelijk maken dat John liefdevol is en ver zal gaan om zijn zoon en gezin te beschermen. Een beetje 'on the nose'. Wat wel sterker gedaan is, is dat de komeetinslag niet plots komt, maar dat er steeds meer deeltjes van de komeet inslaan op aarde en zo rampen veroorzaken. Eerst wordt het nog niet weggezet als rampzalig door de regering, maar wanneer de eerste fragmenten inslaan, wordt het echt rampzalig. Dat vinden wij een sterke aanpak om de film stilletjes aan vaart mee te geven.

Helaas weet de film dat niet helemaal mee te trekken in de rest. Wanneer John en zijn gezin in een bunker in Groenland moeten zien te geraken, wordt de weg er naar toe heel penibel. Dan begint de film en het rampending pas echt. Alleen zijn de gebeurtenissen niet zo goed uitgewerkt en de personages rond dat van Gerard Butler - die het goed doet - niet erg fijn uitgewerkt. Maar het rampen-gegeven werkt hier wel. Het is een vrij entertainende rampenfilm die zeker niet in de middelmatigheid valt waarin veel van deze genrefilms zich bevinden. Al had het nog veel beter kunnen zijn, moest de CGI op iets lijken.


Een rampenfilm zonder sterke CGI lijkt op voorhand afgeschreven, maar Greenland slaagt er in desondanks een oké film te zijn. De prima neerzetting van Butler zijn personage en de manier waarop de ramp gradueel erger wordt is goed aangepakt en maakt van de film een best oké rampenfilm in zijn genre.


6,5/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now