top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Gasoline Alley

Format: Blu-ray

Genre: Actie

Speelduur: +/- 97 minuten

Regisseur: Edward Drake

Acteurs: Bruce Willis, Luke Wilson, Devon Sawa, Kat Foster, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans

Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


De afscheidstournee van Bruce Willis. Dat is wat elke Blu-ray release van elke film waarin hij nog te zien is, nu is. Er staan nog een paar releases op het programma, maar acteren doet hij niet meer. Zijn aandoening, afasie, is de boosdoener. Of het genieten is van zijn laatste kunstjes? Dat is nog maar zeer de vraag.


De Bruce Willis-vehikels van de laatste jaren zijn vooral matige B-actiefilms. Hier en daar zit er een uitzondering tussen. Gasoline Alley is dat niet. Al is het zeker niet de schuld van Bruce Willis. Hij speelt een rechercheur die samen met zijn collega een hoofdverdachte op het spoor is, en die beleeft een actievol avontuur. Niet Willis dus, want zoals het vaak het geval is bij een B-actiefilm, zijn de grootste namen ingehuurd voor een bijrolletje dat hij kan intelefoneren. Willis levert dus niets bijzonder af, maar ook niet slecht. Hij komt gewoon in een beperkte rol zijn tekst opzeggen. Hetzelfde kan gezegd worden van Luke Wilson, het iets minder bekende en minder succesvolle broertje van Owen Wilson.

Het verhaal draait dus eigenlijk om Jimmy, een tattoo-artiest die het moordslachtoffer als één van laatsten zag. Zijn historie is niet proper, en hij moet terug het foute milieu in om uit te vissen wat er aan de hand is. Wat we krijgen is een middelmatige actiefilm zonder memorabel verhaal en weinig sterke acteerprestaties waarvan er jaarlijks dertien-in-een-dozijn tegenkomen. Matige boel dus, al is er met de liefhebbers van simpele B-actiefilms zeker een groot publiek dat de film zal appreciëren. Maar als je meer verwacht van deze film, kom je bedrogen uit.


Wie hoopte op nog eens een goede film met Bruce Willis, is er aan voor de moeite. De man staat prominent op de cover, maar helaas heeft hij maar een bijrolletje in een anders matige actiefilm die het B-label trots lijkt te dragen.


6/10


© Game4Me

bottom of page