• Game4Me

Blu-ray Review: Freaky

Format: Blu-ray Genre: Horror, Thriller Speelduur: +/- 101 minuten

Regisseur: Christopher Landon

Acteurs: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O'Connor, Emily Holder, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Duits, Turks Ondertitels: Nederlands, Frans, Duits, Turks

Extra's: Deleted Scenes, Split Personalities, Christopher Landon's Brand of Honor, Commentaar

Label: Universal Pictures


Films over twee mensen die van lichaam wisselen, het is al eens gebeurd. Freaky Friday is de klassieker in het genre. De film uit 2003 is een klassieker, en werd in 2013 als bediend van een veel minder goede remake. Nu is er wéér een Freaky-film waar twee mensen van lichaam wisselen. Al is het nu een heel ander beestje.


Geen feel-good comedy met twee uitersten, maar een horror-thriller film waarin een mannelijke seriemoordenaar van lichaam wisselt met een jong meisje van 17. Het verhaal is niet te ingewikkeld: ze hebben 24 uur om het ongedaan te maken, of de wissel is permanent. Een makkelijke, luie en voorspelbare opzet voor zulke film, maar de film zelf is best nog leuk geworden. Het is een coole afwisseling op het lichaamwissel-gegeven en het wordt op momenten duister. Want hoewel het een seriemoordenaar bevat, de film draagt wel heel wat humor mee.

Die combinatie werkt wonderwel. We zijn nooit de grootste fans geweest van Vince Vaughn, maar in deze film laat hij zijn komisch talent nog eens zien. Oké, de grappen zijn verre van altijd ideaal, maar het is een amusante film die het absurde cool laten overkomen. De jonge Millie verandert opeens in een moordmachine en The Butcher moet samen met Millie haar vrienden de oplossing voor de 'body switch' vinden. De acteerprestaties zijn erg degelijk, de humor bijwijlen echt tof en het ziet er goed uit. Meer moet dat soms niet zijn.


Het 'Freaky Friday'-concept in een seriemoordenaarsjasje? Dat kunnen we wel smaken, vooral omdat Vince Vaughn gewoon goed staat te acteren en de humor bij momenten goed is. Hier en daar is er een bepaalde voorspelbaarheid en landen sommige grappen niet, maar Freaky is al bij al een tof filmpje geworden.


7,5/10


© Game4Me