top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Flag Day


Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 109 minuten

Regisseur: Sean Penn

Acteurs: Sean Penn, Dylan Penn, Mitchell McCormick, Regina King, ...

Beeld: 1.85:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: The Seachers


Als kind idoliseer je jouw vader wel een beetje. Hij is je held, de sterkste, de beste... Denk maar aan speelplaatsdiscussies, waar vaak de zin 'mijn papa is sterker dan de jouwe' hoort. Dat gevoel keert terug in de film Flag Day, waar dochter Jennifer als ze ouder wordt, de waarheid begint te zien.


De film draait rond het personage van Sean Penn. John Vogel is een weliswaar charismatische man die zich altijd uit de naad werkt voor zijn gezin, maar evenzeer een oplichter die de rand van wat wettelijk is, maar al te vaak overschrijdt. Centraal staat dan ook de relatie met zijn dochter - zijn zoon is blijkbaar niet al te belangrijk - maar het resultaat van dat verhaal is te mager. Het probeert zijn personages zo neer te zetten dat Jennifer bij het ouder worden door het idealiserend pantser van haar vader begint te zien en de spanningen maar blijven groeien. Het tempo van het verhaal voelt echter niet goed aan, en dat is niet het enige probleem dat de film lijkt te hebben.

Ook de acteerprestaties van Dylan en Hopper Penn laten te wensen over. Je leest het goed, Sean Penn castte zijn eigen kinderen als zijn filmkinderen en zij blijken het talent van hun vader helaas niet geërfd te hebben. Niet dat Sean Penn zo geweldig staat te acteren, hij deed dat al beter, maar je zou verwachten dat er op zijn minst enig goed samenspel is tussen hem en zijn kinderen en dat is afwezig. Het verhaal stelt dus teleur en de acteerprestaties evenzeer. De film is een ijdel project van Sean Penn dat op veel vlakken teleurstelt en het verhaal lijkt soms niet vooruit te gaan. Hopelijk heeft Sean Penn in zijn iets oudere nog nog betere projecten als dit in petto.


Nepotisme wordt bekritiseerd en Flag Day is een goed voorbeeld waarom. Sean Penn cast zijn eigen kinderen als zijn filmkinderen en dat zie je op het scherm. Geforceerde acteerprestaties, een lauw verhaal en een Penn die zelf niet al te best uit de verf komt.


5/10


© Game4Me


Comentarios


bottom of page