top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Everything Everywhere All At Once


Format: Blu-ray

Genre: Actie

Speelduur: +/- 139 minuten

Regisseur: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Acteurs: Michelle Yeoh, Key Hun Quan, Jamie Lee Curtis, James Hong, ...

Beeld: 1.85:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Mandarijns, Kantonees, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


De theorie van parallelle universums is niets nieuw. Al decennialang wordt er al over gefantaseerd. Het grote publiek leerde daar eigenlijk mee kennis maken via films en dan vooral die van Marvel. Afgelopen verscheen er met Doctor Strange: The Multiverse of Madness ook een film over. Maar dat is misschien niet de béste multiversum-film van 2022. Dat is misschien Alles Overal Tegelijk.


Da's de vertaling van Everything Everywhere All At Once en dat is ook een goeie samenvatting van de film. Het begint allemaal met een oudere Chinese vrouw die een wasserette heeft en de film doet in het begin zijn best om haar leventje als zielig te bestempelen. Een sul als man, problemen met de belastingen, een tiran van een vader die van Hong Kong overkomt... Haar karakter wordt sterk neergezet, zowel door goed schrijfwerk als door het sterke acteerwerk van Michelle Yeoh. Dat contrast maakt de film nog beter wanneer een andere versie van haar man het multiversum opentrekt omdat zij de wereld moet redden en alle skill sets van al haar versies verkrijgt.

De film probeert vooral niet te veel uit te leggen en vooral voor entertainment te zorgen en de beelden de uitleg te laten doen. Dat werkt wonderwel. We lopen nooit verloren in de film die alle kanten uitgaat en we laten ons gewillig meesleuren in de rollercoaster die de film toch is. Afhankelijk van de situatie duiken er skills en instincten op waarvan Evelyn (Yeoh) zelf niet weet hoe ze het doet. Dat levert ook nog wel wat humor op en samen met allerlei coole actiescènes levert dat een geweldige entertainende film op die zonder problemen 2 uur en half lang boeiend en cool is. Van de actiescènes die van het scherm druipen tot de verschillende karakters die in Yeoh's personage huizen... Het is allemaal cool tot en met.


In de intro zeiden we dat de nieuwe Doctor Strange-film misschien niet de beste Multiverse-film van afgelopen jaar was, en het is ook zo: Everything Everywhere All At Once is een geweldige multiverse-film. Niet teveel uitleg, coole actie en meer dan twee uur entertainment die boeit van de eerste tot de laatste seconde.


9/10


© Game4Me

bottom of page