top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: De Legende van Samoerai Henk


Format: Blu-ray

Genre: Animatie

Speelduur: +/- 98 minuten

Regisseur: Chris Bailey, Mark Koetsier, Rob Minkoff

Stemacteurs: Michael Cera, Samuel L. Jackson, ... NL Stemmen: Murth Mossel, Buddy Vedder, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DD 5.1 | Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands

Label: The Searchers


Buiten enkele schattige uitzonderingen op YouTubes-videootjes, kunnen honden en katten doorgaans niet door eenzelfde deur. Die tegenstelling wordt ook in filmland al sinds het begin der tijden uitgespeeld, en dat is in De Legende van Samoerai Henk niet anders. Of, zoals hij in het Engels noemt: Paws of Fury: The Legend of Hank.


De film pakt vooraleerst uit met een schitterende stemmencast. Samuel L. Jackson speelt de ooit grote samoerai Jimbo, die hond Hank opleert (Michael Cera), maar ook grootheden als Ricky Gervais en stand-up legende Gabriel Iglesias krijgen een rolletje. De film draait rond de hond Hank de er van droomt een samoerai te worden. Doorgaans alleen weggelegd voor katten, die de wereld regeren. De manier waarop het verhaal wordt verteld is best knap. De film steekt de draak met allerlei clichés die in zo'n film kunnen komen. Hank die samoerai wil worden omdat hij door een groep honden gepest wordt, Hank die een verloren gegane glorie nodig heeft als mentor (en een grote pijl die in het scherm verschijnt en naar Jimbo wijst, de trainingsmontage (die ook zo benoemd wordt door Hank)... De film doet het op een luchtige en toffe manier, zonder dat het geforceerd lijkt.

Het is doodgewoon een hele leuke film en later wordt het allemaal nog wat spannend ook. Het is zo een animatiefilm die perfect is voor kinderen, maar ook volwassenen kijkplezier schenkt. Daar komt nog eens boven dat het stemmenwerk van hoge kwaliteit is. Samuel L. Jackson en Michael Cera zorgen voor een geweldig duo, en de andere bekende mensen in de cast zijn stuk voor stuk top. De Nederlandstalige stemmen zijn iets minder. Voor kinderen die geen Engels verstaan, is dat prima, maar meer dan bij andere animatiefilms, gaat hier toch wel wat verloren als je niet voor de Engelse stemmen kiest. Buiten de NL stemmencasting, valt er wel gewoon bijzonder weinig op te merken aan deze film.


De Legende van Samoerai Henk, ofwel Paws of Fury: The Legend of Hank, schuwt geen enkel cliché en gebruikt ze om er de draak mee te steken. Het is een hele fijne film met uitstekend Engelstalig stemmenwerk die geen minuut verveeld.


8,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page