top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Crush


Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 92 minuten

Regisseur: Luis Prieto

Acteurs: Cameron Monaghan, Lilly Krug, Frank Grillo, John Malkovich, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch FilmworksThrillers waar iemand het vertrouwen wint van een ander personage en nadien iemand anders blijkt te zijn, doen het vaak goed. Veel hangt af van hoe geloofwaardig dat de rollen ingevuld worden, en hoe het verhaal opgebouwd wordt. Met Cameron Monaghan en John Malkovich heeft Crush - elders Shattered genoemd - alvast twee sterke namen in de cast. Maar levert dat een goede film op?


Monaghan speelt een gescheiden, rijke jongeman die zijn fortuin maakte door apps. Hij leeft afgelegen in een poepchique huis, maar zijn leven verandert drastisch wanneer hij in de winkel een jonge vrouw tegenkomt die hem intrigeert. Het is de start van een psychologische thriller die verrassend genoeg heel erg sterk opgebouwd is. Verrassend, omdat het begin van de film heel erg traag aanvoelt en de kijker niet echt vastgrijp. Maar eens een gebeurtenis Chris afhankelijk maakt van zijn nieuwe vlam, voel je als kijker dat zij haar meer en meer in zijn leven wurmt en ze alsmaar gevaarlijker wordt. De andere personages, zoals de creepy buur van John Malkovich, voelen eerst aan als 'throwaway' personages, maar worden toch nog interessant.

Een boeiend, opbouwend, psychologisch verhaal dus. Misschien geen film die oscars zal winnen, maar zowel Monaghan, Lilly Kruger als de labiele schoonheid en John Malkovic spelen fenomenale rollen. Alleen Frank Grillo valt een beetje uit de toon. Maar goed, hij is het gewoon om in rommel te spelen en hij acteert ook rommelig. Los daarvan weet de film je na een moeizaam begin vast te grijpen en onder de huid te kruipen. Het wordt spannend, bloederig en nagelbijtend, wat je allemaal niet verwacht na dat moeizame begin.


Crush is een hele goeie psychologische thriller met uitstekende personages en weet je van begin - nu ja, op het moeizame stukje na - tot eind te boeien. Krug weet een bloedmooi, maar gestoord personage neer te zetten in een verhaal dat zich uitstekend ontwikkeld.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page