top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Cocaine Bear


Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 95 Minuten

Regisseur: Elizabeth Banks

Acteurs: Kerry Russell, Ray Liotta, O'Shea Jackson Jr., Brooklynn Prince, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 7.1 | Engels, Frans, Duits, Italiaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Extra's: Alternate Ending, Deleted & Extended Scenes, Gag Reel

Label: Warner Home Video


Kids: don't do drugs. Dat vertellen we kinderen overal ter wereld én met een reden. Van drugs kan je sterven en in het beste geval doe je zotte dingen. Al dan niet met een slechte afloop. Daar zijn echt al héél veel films rond gemaakt, maar eentje zoals deze van Elizabeth Banks... niét!


Cocaine Bear is immers gebaseerd op, de titel verraad het al, een echt gebeurd verhaal waar een beer cocaïne verorberd en op een killing spree gaat. Dat heet met de deur in huis vallen, maar wat had je verwacht met een titel als Cocaine Bear? Het wordt gemarket als een thriller, maar het is evengoed een komedie. Waar het start met een vliegtuig dat neerstort dat volgestouwd is met gesmokkelde cocaïne, gaat het dus verder met een bonte cast aan personages die naar de cocaïne zoekt, haar dochter zoekt én ook op zoek is naar de beer die mensen vermoord. Dat levert een film op waar best wel wat actie in zit, maar het probeert de balans te houden tussen gruwel en comedy.





De scène waarin we de beer voor het eerst een pak cocaïne zien verorberen bijvoorbeeld. Best grappig en de beer doet dingen die de humor versterken. Maar eens de beer compleet gek wordt en zijn tanden laat zien, is het best ook angstaanjagend. Echt thrillerachtig of horror wordt het nooit. Daarvoor zijn de grappige momenten te grappig en zijn er ook personages die slapstick lijken. Ray Liotta als de gangster die zijn hulpje op pad stuurt om de neergestorte drugs te zoeken, bijvoorbeeld. Wel leuk geacteerd, zoals alle rollen dat zijn, maar elk personage helpt aan de lichtkomische toets die de film heeft. Maar het is wel dolle fun, en dat is wat de makers van Cocaine Bear als doel voor ogen hadden.


De synopsis van dit waargebeurde verhaal klinkt onzinnig, dus als maker is het geen slechte keuze om er een halve comedy van te maken, ondanks de mensenlevens die verloren gingen. Het is een grappige film, een enge film, maar vooral dus doldwaze pret.


8/10


© Game4Me



bottom of page