top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Castle Falls

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 85 minuten

Regisseur: Dolph Lundgren

Acteurs: Dolph Lundgren, Scott Adkins, Vas Sanchez, Kim Delonghi, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Dolph Lundgren is één van die oerklassieke actiesterren zoals Van Damme, Stallone of Schwarzenegger. Denk maar aan zijn rol als Ivan Drago in Rocky, als Frank Castle in The Punisher of zijn rol als He-Man en zijn rol in Universal Soldier. De dag van vandaag zijn het merendeel van zijn films erg matig én ook door hemzelf geregisseerd. Ook nu zit hij in de regiestoel van Castle Falls.


Castle Falls is, net als veel films waarin Dolph Lundgren meespeelt of regisseert, relatief simpel van verhaal. Een hospitaal, genaamd Castle Heights, staat op het punt gesloopt te worden, maar een bendelid heeft daar een enorme som geld verstopt. Die bende, een cipier en een sloopwerker gaan allemaal op zoek naar het geld. Je moet niet lang nadenken naar waar dat naartoe gaat: het wordt een actiefilm met een simpel verhaal, het soort film waar je amper bij moet nadenken. Lundgren regisseert niet alleen, hij speelt ook de cipier aan wiens oren het komt dat er geld verstopt is. Voor het overige moet je jezelf er niet zo heel veel bij voorstellen.

Er wordt wel geprobeerd om bijvoorbeeld het personage van Lundgren iets meer diepgang te geven door de reden waarom hij dat geld wil hebben, maar niet alleen is zijn acteerprestatie beperkt, het interesseert je als kijker ook niet zo. Want als Scott Adkins en Dolph Lundgren in een film zitten, wil je gewoon actie zien en zo weinig mogelijk verhaal meekrijgen. Het moet cool zijn. Op dat vlak stelt de film niet teleur. Er zitten spectaculaire actiestukken in. Goed, dat een bouwvakker opeens parkour kan en een cipier een actieheld wordt zijn allemaal dingetjes die vreemd zijn, but who cares? Leuke actiefilm, zonder meer.


Castle Falls is een typische B-actiefilm. Weinig inspirerend verhaal, geen echte goeie vertolkingen, maar wel actie die net goed genoeg is om er een genietbare actiefilm van te maken. Het is Scott Adkins en Dolph Lundgren. Je wéét wat je van hen mag verwachten, en je krijgt het ook.


6,5/10


© Game4Me

bottom of page