• Game4Me

Blu-ray Review: C'Mon C'Mon


Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 109 minuten

Regisseur: Mike Mills

Acteurs: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffman, Woody Norman, Scoot McNairy, ...

Beeld: 1.66:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Films die gaan over roadtrips zijn er in overvloed. De goéde roadtrip movies zijn zeker niet in overvloed. Je hebt twee soorten in dat genre: een gek duo dat van alles meemaakt en waar het absurd wordt, en het vader-zoon roadtrip movie waarin er een band gesmeed wordt. Hier gaat het niet over een vader en zijn zoon, maar het valt in die categorie.


Geen clown make-up voor Joaquin Phoenix deze keer, maar kruipt in de huid van een doodnormale radiojournalist die kinderen van immigranten interviewt over hun dromen en toekomst. De opvattingen die hij daar meekrijgt, clashen met hoe de zoon van zijn zus is, wanneer zij op roadtrip vertrekken omdat zijn zus voor haar man moet zorgen. Dat alles wordt heel traag opgebouwd. Het is een echte slowburner die zich geen hol aantrekt van pacing en vooral zijn eigen ding doen. Er gebeuren geen heel speciale dingen, maar de personages van Phoenix en de jonge Woody Norman groeien wel naar mekaar toe, terwijl ze van mekaar leren.

De film wordt gebracht in zwart-wit, en zwart-witte beelden en een hele trage opbouw met alledaagse dingen die een band tussen twee personages moet tonen, is niet voor alle kijkers weggelegd. Wie meer van snelle actie houdt, of popcornentertainment is hier duidelijk aan het verkeerde adres. Maar zo'n opbouw kan soms ook verkeerd uitpakken. Dat doet het hier niet (helemaal). Phoenix speelt een solide rol, en de jonge Norman ook en de band die groeit tussen hen blijft wel interessant om volgen. Enig puntje van kritiek kan wel zijn dat de film een kwartier tot twintig minuten korter kan. Hier en daar zit er een onnodige scène in die bepaalde dingen een beetje uitrekt, maar voor het overige is het een solide film.


Tussen de Joker en Napoleon door speelt Phoenix nog eens een alledaags personage en ook dat kan hij goed brengen. De chemie tussen hem en de jonge Woody Norman zit goed, en dat is nodig om een geslaagde roadmovie te maken, wat deze film toch wel geworden is.


8,5/10


© Game4Me