top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Bull

Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 88 minuten

Regisseur: Paul Andrew Williams

Acteurs: David Constant, Neil Maskell, David Hayman, Lois Brabin-Platt, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Gauwe ouwe wraakfilms leveren vaak nog heel goede actiefilms op. In het B-genre toch. Of het moet een Keanu Reeves-vehikel zijn dat toevallig John Wick noemt. Maar wraakfilms zitten dus vaak in de B-categorie. Low budget, iets minder bekende koppen, maar soms wel heerlijk entertainend om te zien. Kan Bull hetzelfde brengen?


Met die intro weet je het dus al: Bull van regisseur Paul Andrew Thomas is een rasechte wraakfilm. het titulaire personage, gespeeld door Neil Maskell, keert na een decennium terug naar het dorp waar hij de boel terroriseerde met zijn bende, maar ook waar hij verraden werd. Het hoeft geen betoog dat het verhaal niet heel ingewikkeld is en het vooral draait om de actie en Bull die op zoek gaat naar iedereen die hem in het verleden heeft ingeluisd. De film houdt het vrij simpel met niet teveel personages, maar weet op de juiste momenten bij personages op de juiste knoppen te drukken om Bull te doen overkomen als een slecht mens die beter wegblijft.

Al toont de film ook een menselijke kant van Bull. Hij wil ook zijn zoon terugvinden, al wordt dat deel van de film niet zo goed uitgewerkt. Deels ook omdat Neil Maskell gewoon niet zo een heel goede acteur is. Zijn uiterlijk past ook niet bij het schrikwekkend personage dat hij zou moeten zijn. Op bepaalde momenten weet de regisseur door de juiste beeldvorming het wel schrikwekkend te maken, maar op dat vlak komt de film dus niet overtuigend over. Maar de film is niet slecht. Het beperkt verhaal blijft wel interessant en de tussentijdse actie is dat ook, net als de regie die best goed is. Een degelijke B-film, zonder meer.


Bull doet niets speciaals, maar weet wel een verhaal van verraad en wraak te brengen dat van begin tot einde interessant blijft. Verrassend, want Neil Maskell, die de rol van Bull speelt, komt niet zo overtuigend over. Andere aspecten van de film doen dat wél, wat het een toffe B-film maakt.


7/10


© Game4Me

Comentários


bottom of page