top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Blood


Format: Blu-ray

Genre: Horror

Speelduur: +/- 108 minuten

Regisseur: Brad Anderson

Acteurs: Skeet Ullrich, Michelle Monaghan, June B. Wilde, Finlay Hissong, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: The SearchersAan een moeder haar kind kom je niet, zoveel is duidelijk. En als je iets anders gelooft, ben je goed gek. Genoeg films waarin moeders berserk gaan als er iets gebeurd met hun kind, maar da's in het echte leven niet anders. Ook in Blood gaat het verhaal over hoe ver een moeder wil gaan om haar kind veilig te houden.


Blood is een echte horrorfilm en om meteen met de deur in huis te vallen: een goeie horror. Het onderwerp is vrij origineel, of toch tenminste niet tot in de dood verfilmd, en gaat over een gescheiden moeder die met haar twee kinderen naar een oud landhuis verhuist. Ja ja, dat is inderdaad héél cliché, maar van zodra een hond met gloeiende ogen haar zoon bijt en hij bijna sterft, maar miraculeus hersteld, gaat de film de héél goeie kant uit. De titel is duidelijk: het draait om bloed. De jongen hersteld omdat hij bloed drinkt. Eerst achter de rug, daarna omdat de moeder wel heel ver gaat om hem 'gezond' te houden.

Het wordt niet snel in zoveel woorden gezegd in de film, maar het is in principe een weerwolffilm, maar zonder dat de clichés de revue passeren. Geen slechte CGI-transformatie, geen huilen naar de maan, maar een kind dat bloed nodig heeft om gezond te blijven, er naar hunkert en lichtjes van uiterlijk verandert. Moederliefde wordt hier extreem vertaald, maar het is wel een universeel gegeven. De film wordt ook heel goed geregisseerd door Brad Anderson en weet de juiste spanning op de juiste moment te brengen door de juiste muziek, camerahoeken en cutaways te gebruiken. Blood is gewoon een prima horror, anno 2023, tussen al de heel matige horrorprenten.


Het horrorgenre is één van de meest verzadigde genres, vooral omdat veel horrorfilms zo cliché en slecht zijn. Dat zijn valkuilen die 'Blood' weet te vermijden en het brengt een originele kijk op het weerwolfgegeven. Prima film.


8/10


© Game4MeKommentare


bottom of page