• Game4Me

Blu-ray Review: Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Format: Blu-ray Genre: Actie, Komedie Speelduur: +/- 108 Minuten

Regisseur: Cathy Yan

Acteurs: Margto Robbie, Ewan McGregor, Rosie Perez, Marie Elizabeth Winstead, ...

Beeld :2.40:1 Taal: Dolby Atmos True HD | Frans, Dolby Atmos DD+ | Engels Ondertitels: Nederlands, Frans

Extra's; Birds Eye View Mode, Birds of a Feather: Romanesque, A Love Skate Relationship, Grime and Crime, Sanity is Sooo Last Season, Wild Nerds, Gag Reel

Label: Warner Home Video


Batman is niet langer 'the staple of the DC Cinematic Universe". Althans al zeker niet tot The Batman het levenslicht ziet. Een solofilm is al even geleden, en na het mindere Justice League, stalen vooral Shazam, Aquaman en Wonder Woman de show en bracht DC met 'Joker' een heerlijke donkere psychologische thriller. Nu mag ook the Joker zijn liefje, Harley Quinn, een solofilm bijschrijven: Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn.


Dit titel is een hele mondvol, maar ook de film blijkt een hele hoop energie bij mekaar. Verwacht geen duistere films als Joker, want deze Harley hoort thuis in het universum van Jared Leto zijn verguisde joker. Dat betekent een kleurrijk spektakel met heel wat humor en Margot Robbie die er bij huppelt als ware het een aflevering van de teletubbies is. Hoewel er zeker enkele duistere momentjes zijn, is deze film vooral eentje die entertaint. De energie ligt hoog, de kleuren spatten van het scherm en vervelen doet het zeker niet. Maar hoogstaand? Het is niet één van de betere DC Universe-films. Niet van het niveau Aquaman of Shazam. Dat ligt niet aan Margot Robbie, die een geweldige Harley Quinn is, maar wel aan de opbouw en de titel.

McGregor speelt antagonist Sionis heel erg goed, maar zijn personage wordt niet ten volle benut. Voorts heet de film deels Birds of Prey, maar een echte Birds of Prey-film is het niet. Het draait toch vooral om Harley Quinn. Harley Quinn and her little helpers was een betere titel geweest. De andere personages zijn slap uitgewerkt en in dat opzicht was de televisiereeks Birds of Prey beter. Maar hoewel er dus wel enkele echt negatieve punten zijn, wint het popcorngehalte van de film uiteindelijk wel. Het is gewoon enorm entertainend en naast de kleuren spat Margot Robbie ook van het scherm. Als er ooit een perfecte Harley Quinn was, is zij het wel. De film is dus niet helemaal memorabel, maar houdt Margot Robbie in godsnaam maar als die fabuleuze Harley Quinn.


Birds of Prey en de veel te lange titel is echt wel een leuke film als je met de juiste mindset kijkt. Alle schakelaars uit in de bovenpan en laat je maar entertainen door een geweldige Margot Robbie, een kleurenfestival en humor die best oké is. Het Birds of Prey-gehalte is niet echt goed aanwezig en het verhaal is maar je dat, maar als popcornentertainment een deugddoende film.


7,5/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now