top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Better Call Saul - Seizoen 5

Format: Blu-ray Genre: Drama, Speelduur: +/- 10 X 60 minuten

Regisseur: Vince Gilligan, e.a.

Acteurs: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Giancarlo Esposito, Michael Mando

Beeld 1.78:1 Taal: DTS-HD Ma | Engels, DD 5.1 | Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans,

Extra's: Verwijderde Scènes, Vertel het me nog eens, The Good The Bags and the Ugly, Bagman - de Hinderlaag, Bagman - De Kanonrol, De Effecten Hiervan, Commentaar bij elke aflevering, Gag Reel, Commercials, Kristallen Bollen

Label: Sony Pictures Home Entertainment


.Breaking Bad is één van de beste televisieseries aller tijden, en hoewel dat een passend einde had, is er toch nog een televisiereeks gekomen binnen dat universum. We hebben het uiteraard over Better Call Saul, een prequel-reeks waarin we de opgang van loser Jimmy McGill tot gehaaide advocaat Saul Goodman. Het vijfde seizoen al!


De voorbije seizoenen zagen we Bob Odenkirk duiken in het verleden van zijn personage en werd er steeds meer en meer gebouwd naar de opgang van Saul Goodman. En eindelijk, in dit vijfde seizoen, wordt Jimmy ook echt Saul Goodman. Hij wordt meer het personage dat hij in Breaking Bad is, en dat gaat zelfs dit seizoen niet plotsklaps. Want het gebeurd in stappen en Kim is niet mee met elke stap. Dat zorgt in dit vijfde seizoen voor spanningen tussen Jimmy en Kim. Maar de bal is aan het rollen en dat zorgt er toch voor dat dit vijfde seizoen de reeks wat omhoog tilt.





De bekende Breaking Bad-personages die er al in zaten, komen ook steeds prominenter en duidelijker in hun Breaking Bad-rol op de voorgrond, zoals Nacho of Gus Fring. Dat is zalig om zien, want Giancarlo Esposito is een fantastisch acteur, maar ook Bob Odenkirk mag zijn skills als acteur 'flexen'. Het was een andere manier van spelen voor hem, die Jimmy, en Saul Goodman vraagt ook een andere aanpak van de acteur. Maar hij glijdt in die rol alsof hij het nooit gestopt is met spelen. En dat geldt voor de hele reeks. De sfeer verandert wat. Het voelt stilletjes meer en meer aan als Breaking Bad, en dat is nooit iets slechts.


Better Call Saul groeit in zijn vijfde seizoen dus nog meer toe naar zijn bronreeks, Breaking Bad. Jimmy wordt eindelijk Saul Goodman en dat heeft een impact op hoe Odenkirk zijn rol speelt, en de sfeer die over de reeks hangt. Nog één seizoen dit jaar, en dan zit ook Better Call Saul er op.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page