top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Beautiful Disaster


Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 96 Minuten

Regisseur: Roger Kumble

Acteurs: Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Austin North, Neil Bishop, ...

Beeld: 2.35:1-Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: The Searchers


Boekverfilmingen hebben een piekperiode gekend rond 2010, maar er worden altijd wel boeken verfilmd. De volgende in het rijtje is Beautiful Disaster, van schrijfster Jamie McGuire. Dylan Sprouse speelt de hoofdrol, en dat is voor nostalgische zielen die naar The Suite Life of Zack and Cody keken leuk. Maar is de film dat ook?


De film draait toch vooral rond een mooie meid die haar verleden een beetje probeert te vergeten. Virginia Gardner geeft gestalte aan Abby, maar haar verleden komt niet meteen aan bod. Moest je de synopsis lezen zou je denken dat dit een zwaar drama gaat worden, maar niets is minder waar. Het is een romcom, maar eentje waarin het meisje een donker verleden heeft. Dat komt wel aan bod, later in de film, maar een impact heeft het niet echt. Voorts is het een vrij standaard college romantic comedy movie met clichés en dingen die je al vaak zag.

Al maakt dat geen slechte film. Sprouse speelt wel het personage van knappe jongen die de meisjes om zijn vinger windt, en Abby is dan diegene die niet onmiddellijk valt voor zijn charme, maar ze doen het wel goed. Clichématig of niet, technisch is de film goed verfilmd en de vertolkingen zijn best prima. Alleen is het verhaal niet altijd even boeiend. Het verhaal normaliseert ook toxische relaties en hoe een man met een vrouw kan omgaan. Ok, we zijn niet voor woke en deze verhalen mogen zéker verteld worden, maar binnen een verhaal moet je dan ook tegengewicht geven en dat gebeurt niet. Maar nogmaals: de film houdt de komische toon en het kon dramatischer geweest zijn.


De film is geen cinematic masterpiece, maar het doelpubliek dat graag romcoms ziet, zal zich anderhalf uurtje geamuseerd zien. De film weet wel heel goede dingen te doen, maar er scheelt ook wel wat met het verhaal, dat amper tegengewicht krijgt op de negatieve zaken die gebeuren.


7/10


© Game4Me

bottom of page