top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Batwoman - Seizoen 1

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 20 X 42 minuten

Regisseur: Holly Dale, e.a.

Acteurs: Ruby Rose, Camrush Johnson, Nicole Kang, Christina Wolfe, ...

Beeld 1.85:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 2.0 | Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Deens, Fins, Zweeds, Noors

Extra's: The Best of DC Comic-Con Panels 2019, Deleted Scenes

Label: Warner Home Video


Het CW-verse - de nieuwe naam van het Arrowverse nu Arrow zijn verhaal heeft afgerond - heeft nog genoeg series om de superheldenhonger van televisiekijkend publiek te stillen. Eén van de nieuwe reeksen is Superman & Lois, maar ook Batwoman is een relatief nieuwe reeks. Het eerste seizoen is nu op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.


Dat eerste seizoen gaat meteen vrij agressief van start. We zagen het personage eerder in Elseworlds, de Arrowverse cross-over, maar dat personage is beter en matuurder dan de Batwoman van dit eerste seizoen. We zien namelijk haar origin story. Eerlijk is eerlijk; die flashback wordt heel melig en niet goed gebracht, en de eerste green screen scène ziet er wel héél fake uit. Maar na die eerste minuten waarin we zien hoe Kate Kane's zus en moeder om het leven kwamen, gaat het snel beter. Ze keert terug naar Gotham, Batman is al drie jaar verdwenen en opeens houdt de Wonderland Gang met leider Alice lelijk huis. De afleveringen voelen snel vertrouwd formule-achtig aan, omdat ze de structuur van reeksen als The Flash en Arrow volgt: heel veel personages en villains er tegen aan gooien en hopen dat er een paar memorabel blijven.

Niet alle villains zijn memorabel, maar het 'main plot point' wordt Alice en dat is doorheen het seizoen best goed uitgewerkt. Ook de evolutie van Batman naar Batwoman wordt in de eerste afleveringen goed ontrolt. Waar de reeks het moeilijker mee heeft, is het te duidelijk opdringen van bepaalde thema's die ons 'woke' moeten maken. De seksualiteit van Kate Kane en Batwoman, om er maar eentje te zeggen. Dat mag er allemaal in zitten, maar op de juiste manier uitgewerkt en dat is hier niet het geval. Dat levert enkele geforceerde scènes op tussen Kate en haar ex, Al kan dat ook te maken hebben met Ruby Rose die niet de beste actrice uit de hoop blijkt. Haar looks zijn er, ze kan de 'bad-ass'ery' in de rol brengen, maar geloofwaardige emoties... het is een pijnpunt. Desondanks wordt het allemaal nog vrij entertainend en de lore van Batman is iets dat elke superheldenfan aanspreekt. Een seizoen dat niet vlekkeloos loopt, maar een basis opbouwt.


Ongetwijfeld hadden wij zelf enkele dingen anders aangepakt en de serie start ook niet zo goed, maar de formule volgen van andere Arrowverse - of nu CW-verse shows - doet de reeks geen kwaad. De centrale verhaallijn is degelijk, het is allemaal wel entertainend en een tweede seizoen mag komen. Al zal dat met een andere hoofdrolspeelster zijn...


7,5/10


© Game4Me

コメント


bottom of page