top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: American Siege

Format: Blu-ray Genre: Actie Speelduur: +/- 90 minuten

Regisseur: Edward Drake

Acteurs: Bruce Willis, Rob Gough, Ana Hindman, Trevor Gretzky, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Bruce Willis is één van de meest iconische actiehelden van de jaren '90 en op dat label dat hem opgeplakt werd, blijft hij tot op de dag van vandaag teren. Willis speelt in héél wat actiefilms, vaak in getelefoneerde en matige acteerprestaties en de Razzies hebben zelfs een aparte Bruce Willis-categorie in het leven geroepen .Toch speelt hij soms nog in leuke films. Nu opnieuw?


Voor een origineel verhaal moet je bij American Siege niet zijn. Vaak in films van wat oudere actiehelden gaat het om ex-mariniers of ex-agenten en ook nu weer is dat het geval. Willis is een ex-NYPD agent die nu sheriff is van een rustig stadje. Tot de lokale rijke dokter gegijzeld wordt en hij in de bres moet springen. Weinig origineel verhaal, maar daarvoor kijk je films als deze niet. B-actiefilms moeten vooral een luie avond doen voorbijgaan en dat doet deze Willis-film zowaar nog eens. Goed, zijn acteerprestatie is weer niet bijzonder en de rol werd in één dag ingeblikt, maar de film heeft wel een bepaald tempo en doet nog op zijn minst een poging om iéts met de minder originele opzet te doen.

De burgemeester wil bijvoorbeeld dat de sheriff geweld gebruikt, maar die weigert dat, om dan een ex-militair zien ingeschakeld te worden. Het wordt een soepje en de film na verloop van tijd ook. De acteerprestaties zijn niet echt om over naar huis te schrijven, maar om één of andere reden is American Siege entertainend en we kunnen zelf zelfs niet zeggen waarom. Het is een matige film, maar wel eentje die een druilige avond doet vergeten.


Meesterwerken maakt Bruce Willis al lang niet meer en vaak zijn het gewoon slechte films, maar deze is er geen van. Het is ook geen goede film, het is een matige film zelfs, maar het is wel iets beter dan de vele gedrochten die de voorbije jaren van zijn kant komen.


6/10


© Game4Me

bottom of page