top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Ambulance


Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 136minuten

Regisseur: Michael Bay

Stemacteurs: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Matteen II, Eiza Gonzalez, Jackson White, ...

Beeld: 2.35:1

Taal: Dolby Atmos | Engels, Duits DD+ 7.1 | Frans, Italiaans

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Fins, Zweeds

Extra's: Bayhem, Pedal to the Metal, Aerial Assault, A Tribute to first Responders

Label: Universal Pictures


Achtervolgingsfilms blijven het goed doen. Vaak gaat het om B-films met acteurs die weinig accolades achter hun naam hebben, maar die het heel goed doen bij het actiepubliek omdat ze steevast een heel hoog tempo hebben en actievol zijn. Maar Ambulance is van de hand van Michael Bay en heeft Jake Gyllenhaal als ster. Maakt dat een betere film?


Danny en Will zijn twee broers, geadopteerde broers, beide met een heel andere levensloop. Will is een vrij brave kerel, met een gezin en de problemen die daar mee gepaard gaan. Waar ook onbetaalbare rekeningen bijhoren. Wanneer hij veel geld nodig heeft voor een operatie, klopt hij bij broer Danny aan, die een minder conventionele levensloop kent. De manier waarop beide broers geïntroduceerd worden, is sterk. Beide personages komen geloofwaardig over. Abdul-Matteen als huisvader, Gyllenhaal als charmante, gladde crimineel die zich overal uit weet te lullen. Hij sleept zijn broer mee in een overval om miljoenen vast te krijgen. De chemie tussen de acteurs zorgt ervoor dat het nog geloofwaardig is, dat Will zich laat meesleuren in die miserie door Danny.
De overval mislukt en ze worden genoopt tot een echte chase in... een ambulance waar een ambulancier en een zwaargewonde patiënt in zitten. Waar er veel potentieel zit in het verhaal, met de twee broers die elke een eigen levensloop hebben, wordt dat halverwege de film wel een béétje vergeten en gaat het - hoe kan het ook anders - de Michael Bay-toer op. Veel explosieve actie en een hoog tempo en soms veel chaos op het scherm. Niet dat dit noodzakelijk een minpunt is. Het doet de film, die een heel lange speelduur heeft, erg goed vooruitgaan en het is allemaal sterk in beeld gebracht en entertainend. Alleen doet het de relatie tussen de twee broers wat ondersneeuwen, flashbacks naar hun jeugd daargelaten. Wat begint als een broederlijk drama dat fout afloopt, wordt uiteindelijk een entertainende actiefilm.


Ambulance is een film met schizofrenie. Het begint als een broederlijk drama waar de ene, eerlijke broer, zich laat meeslepen door de andere broer in een overval, maar het eindigt als een erg entertainende actiefilm met een serieuze Michael Bay-saus over.


7,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page