top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: After Yang


Format: Blu-ray

Genre: Drama

Speelduur: +/- 96minuten

Regisseur: Kogonoda

Acteurs: Colin Farrell, Jodie Turner Smith, Justin H. Min, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Androïdes, niet diegene waarmee je belt, zouden we in de verre toekomst wel eens in huis kunnen hebben. Robots die compleet op mensen lijken. Om ons te helpen. In films en series worden dat altijd een soort slaven. Dat ze een ander nut kunnen hebben, blijkt uit de sci-fi film van regisseur Kogonoda.


In deze film tast de regisseur de grenzen af van het menselijk waarworden van menselijk ogende robots. Dat verhaal start met de robot Yang die het geadopteerde dochtertje van Jake en Kyra moet helpen haar roots te ontdekken en op te groeien. De regisseur doet het heel goed om de band van Yang met de familie vast te stellen, om dan Yang uit hun leven te rukken. Yang geraakt defect en dat is de gebeurtenis die mooie momenten in gang zet. Momenten waarin Jake zijn band met zijn gezin wil aanhalen, en anderzijds de kant van Yang leert ontdekken die mensen niet verwachten van een robot.

Kogonoda schets een mooi beeld van wat Androïdes kunnen zijn. Robots die zelfbewust worden, maar ten goede. Menselijk. Dingen willen. Herinneringen hebben. Colin Farrell speelt een sterke rol in de ontdekkingstocht van zijn personage naar Yangs' herstel en diens herinneringen die hij in handen krijgt. Hij krijgt zo een heel ander beeld op Yang, maar ook op zijn dochter. Het verhaal meandert voort op een mooie verhaallijn die ook enorm knap in beeld is gebracht. Kogonoda toont zich een magiër met beelden, en weet op het juiste moment de dingen in beeld te brengen die het verhaal versterken. Sci-fi was zelden zo doordacht en mooi.


Niet dat we van After Yang een intellectuele film willen maken, maar het is toch wat meer als je doorsnee prent én kent dan nog eens een schitterende vertolking van Colin Farrell. Een knappe sci-fi film van regisseur Kogonoda.


9/10


© Game4Me

Comments


bottom of page